Főoldal Autó, motor Újdonságok Megkezdődött a Lexus NX gyártása

Megkezdődött a Lexus NX gyártása

lexus_nx_gyartasA Toyota Motor Corporation hivatalos ünnepség keretében beindította az új Lexus NX gyártását.  ségi felmérésén (Initial Quality StudySM ).

„Az NX létrejöttét lehetővé tevő tervek nem kizárólag a fejlesztőktől származtak. Létrehoztunk egy ’NX csapatot’, ahol a marketing, az értékesítő, a tervező és a gyártási részlegekből egyaránt érkeztek ötletek” – mondta az NX fejlesztéséről Masamoto Maekawa, a Toyota Motor Corporation alelnök-vezérigazgatója.

Az új Lexus NX révén a Lexus első ízben lép be a prémium városi terepjárók igen népszerű szegmensébe. Lenyűgöző, merész formatervével, élvonalbeli fedélzeti technológiáival (köztük több, a kategóriában korábban még nem alkalmazott megoldással) és dinamikus menetteljesítményeivel az új NX egy, a formatervezésre nagyobb hangsúlyt fektető, fiatalabb, városi ügyfélkört szólít meg.

Az új NX Lexus ’Meglepő szögletek’ bevezető kampányának részeként a Lexus kreatív együttműködést kezdeményezett will.i.am Grammy-díjas előadóművésszel.

Az új modell a várakozások szerinti értékesítése első teljes évében, 2015-ben a Lexus európai eladásainak egyharmadát teszi majd ki.

Az NX háromféle hajtáslánccal rendelhető: az NX 300h full hybrid hajtásláncával, valamint kétféle benzinmotorral: az NX 200t  turbó- és az NX 200  szívómotorral.