Főoldal A világ Belföld Megvan a Fiat Projekt X verseny győztese

Megvan a Fiat Projekt X verseny győztese

Hoffer Gábor kettő az egyben babakocsi és gyerekkocsi ötletét egy Fiat 500X autóval honorálja az olasz cég. Ennél talán még nagyobb öröm a designer számára, hogy a Fiat hozzálát ötlete fejlesztéséhez is.

A Projekt X versenyre hasznos, de egyben nőies és szép kiegészítő ötletekkel lehetett pályázni. A verseny utolsó szakaszában két ötlet közül választhatott a nagyközönség, végül a kutyahordozó/üléshuzatvédő, és a babakocsi/gyerekülés párharcából az utóbbi ötlet került ki győztesen.

hoffer_gabor_fiat500_projectx_gyoztes_terv

Gulyás Sára, a verseny zsűrijének elnöke kíváncsian várta a végeredményt. A több mint 370 pályázati anyagból nem véletlenül választott egy-egy olyan ötletet, melyek a Fiat 500X közönségét jól reprezentálják: „Kíváncsi voltam, hogy melyik célcsoporthoz illő tárgyat fogják preferálni az emberek. Kutyások, vagy gyerekesek? Bárki lehetett volna a befutó, hisz mindkét tárgy koncepciója nagyon tetszett. Jó volt együtt dolgozni az ötletadókkal. Gábor terve, ha egyszer megvalósul biztos egy nagyon szuper termék lesz, amit én is ki fogok próbálni, ha lesz gyermekem.”

A Fiat Projekt X versenye nemzetközi szinten zajlott. Magyarország mellett Csehországban és Szlovákiában is folyt a küzdelem. Gábor nyertes tervét azért tartja különlegesen jónak, mert tökéletesen illeszkedik az 500X-hez, és olyan valós problémákra ad megoldást, amire sokaknak lehet igénye.

A győztes ötlet, Hoffer Gábor Foldee névre keresztelt babakocsija egy mozdulattal alakítható át gyereküléssé és betehető a hátsó ülésre. Ezzel megspórolható számtalan olyan kellék, melyek a csomagtartóban foglalnák a helyet, vagy plusz pénzbe kerülnek.

hoffer_gabor_projektx

Gábor szerint ő inkább a szülők igényére érzett rá, nem feltétlenül női autós kiegészítőről álmodott: „Nincs tisztán női vagy férfi igény egy autóval szemben. Ráadásul az 500X nem egy tipikusan női autó. Egy férfi éppen olyan stílusos lehet benne vezetőként, mint egy hölgy. Az olasz nem csak a zene, de a design nyelve is bizonyos szempontból. Elég ránézni a különféle jobbnál jobb tárgyra, autóra, vagy csak egyszer elmenni a design hétre Milánóba. Ez is inspirált engem, miközben az ötlet kidolgozásával foglalatoskodtam. Nagyon örülök a nyereménynek. A család egyébként is elkötelezett Fiat rajongó. Az új autó jól fog passzolni anyósom kicsi 500-asához.”

fiat500x

A Foldee fejlesztését a Fiat ígéretéhez híven elkezdi, akit érdekel Gábor terve, a www.500X.hu oldalon megtekinthetik. A ProjektX végső győztese nyáron pedig már birtokba veheti nyereményét, egy Fiat 500X autót családjával.
További részletek: www.500X.hu