Főoldal Kultúra Film Michael Crichton utolsó regényéből is film készül

Michael Crichton utolsó regényéből is film készül

Film készül az Őslénypark (Jurassic Park) szerzője, Michael Crichton utolsó, Micro című regényéből, az adaptáció rendezéséről Joachim Ronninggal tárgyal az Amblin Entertainment stúdió.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a filmen a Jurassic Park és a Jurassic World producere, Frank Marshall dolgozik. Ronning legutóbb a május végén mozikba kerülő A Karib-tenger kalózai 5. című kalandfilmet rendezte kollégájával, Espen Sandberggel, akivel 2012-ben tört be a filmvilág élvonalába az Oscar-jelölt Kon-Tiki című alkotással.

A Micro egy végzős diákokból álló csapatról szól, akik Hawaiin kapnak munkát egy titokzatos biotech vállalatnál. Hamarosan azonban már a túlélésért kell küzdeniük, ugyanis miniatürizálják és hagyják magukra őket egy esőerdőben, ahol csak tudományos ismereteikre és az eszükre támaszkodhatnak.

Crichton regényének jogait az Amblin partnere, a DreamWorks szerezte meg 2015-ben. A forgatókönyvet Darren Lemke (Útvesztő, Libabőr, Shrek a vége, fuss el véle) írta.

A 2008-ban elhunyt Crichton az amerikai sci-fi irodalom egyik legelismertebb és legnépszerűbb szerzője. Számos regényéből készült filmfeldolgozás, köztük olyan világsikerek, mint Az Androméda-törzs, a Zaklatás, A nagy vonatrablás, a Kóma, A gömb, a Gyilkos nap, az Idővonal vagy a Jurassic Park.