Főoldal Szabadidő Utazás Mit érdemes megnézni Berlinben?

Mit érdemes megnézni Berlinben?

Merültél már el egy város hangulatában úgy igazán? Berlinben garantáltan megjön hozzá a kedved! Nyitottság, elfogadás, szabadság, kaland: ez mind Berlin, és ennél sokkal több! Egy hely, ahol nemcsak nyáron, hanem akár ősszel vagy télen is remekül érezheted magad! Mutatjuk, miért!

Számos látnivaló akad Németország fővárosában, és a legjobb, ha gyalog vagy kerékpáron fedezed fel a legérdekesebb helyeket: a Potsdamer Platztól Brandenburgig, az Unter den Lindentől az Alexanderplatzig számtalan lehetőség vár rád, hogy megismerd a város történelmét. Kihagyhatatlan az egykori vasfüggöny berlini szakaszának hírhedt ellenőrzőpontja, a Checkpoint Charlie, illetve a berlini fal, amely 1961 és 1989 között választotta el Kelet- és Nyugat-Berlint.

Élj úgy, mint a helyiek: isteni ételek, kultúra és őrületes bulik

Ha kényelmesen és gyorsan fedeznéd fel a várost, bérelj bicajt, és nevezz be egy, a helyiek által vezetett csoportos vagy egyéni túrára! Így nemcsak a kötelező látványosságokat csodálhatod meg, hanem bennfentes információkhoz is hozzájuthatsz – például arról, hogy hova járnak a berliniek. Nincs is jobb, mint amikor a városnézéstől fáradtan leülsz egy finom helyi sör mellé, például a Bei Schlawinchenben, amit sok útikalauz a leghangulatosabb berlini pubok közt emleget. Aztán tekerj át a Lichtenberg városrészbe, és próbáld ki a menő kis kávézók egyikét, ahol speciális ajánlatokkal várnak! Ha igazi különlegességre vágysz, csütörtökönként vedd célba a 9-es számú vásárcsarnokot (Markthalle Neun), ahol délután 5 és este 10 óra között Street Food Csütörtököt tartanak. Ínyencségeket kóstolhatsz a Kiez99 nevű bolhapiac-gasztrobazárban is, amely élő bizonyítéka annak, milyen csodás helyet képesek varázsolni a berliniek egy régi gyárépületből.

A művészetben is tobzódik a város: a Múzeum-szigeten több jelentős múzeum kapott helyet, de a hely látványnak sem utolsó. A régi és az új kettőssége a kulturális programokban is megmutatkozik. Január 14-ig például a Markisches Museumban pillanthatsz be a 20. századi Németország egyik legmeghatározóbb évének, 1937-nek a vészterhes történéseibe, míg a FELIX/Adlon Berlinben az egyik legismertebb kortárs alkotó, az anonimitását eddig megőrző Banksy korszakalkotó műveiben merülhetsz el november 30-ig.

És persze hogy is feledkezhetnénk meg a messzi földön híres berlini éjszakai életről, ahol a menőbbnél menőbb klubok váltják egymást? Bátran nézd meg például a város egyik klasszikus kulthelyszínét, a Supamollyt, ahol időről időre koncertek, kiállítások és bulik várnak, ha pedig szereted a jazzt és a bluest, a Yorkschlösschen a te helyed! Garantáltan emlékezetes buliban lesz részed, ha befizetsz a világ legkisebb diszkójába, azaz a Telediskóba, amely tulajdonképpen egy átalakított telefonfülke diszkógömbbel, füstgéppel és stroboszkóppal a bulinegyed közepén.