Főoldal A világ Belföld MOL Bubi: százezerre nőtt a regisztrált bérlések száma

MOL Bubi: százezerre nőtt a regisztrált bérlések száma

Szerda délután átlépte a százezret a MOL Bubi közbringarendszerben regisztrált bérlések száma. A Tarlós István programjában szereplő közbringarendszer 2014. szeptember 8-ai átadása óta ennyiszer használták a zöld kerékpárokatat. Az érvényes bérlettel rendelkezők száma is folyamatosan emelkedik: az indulás óta négyezren vettek kedvezményes MOL Bubi bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban, és több ezerre tehető a gyűjtőállomások érintőképernyős termináljánál megváltott jegyek száma is.

moli_bubi_100_ezer_vitezy_david

A százezredik bérlő egy budapesti ügyvéd volt, aki elmondta, hogy már a MOL Bubi indulásának napján bérletet váltott, s azóta is gyakran használja a zöld bringákat a hétköznapi városi ügyintézéshez. Dr. Horányi Márton szerdán éppen ebédelni indult munkahelyéről, és ezzel vált a MOL Bubi százezredik bérlőjévé. Ügyfelünknek Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a Rumbach Sebestyén utcai MOL Bubi gyűjtőállomásnál személyesen köszönte meg, hogy rendszeres használója a közbringarendszernek.

A MOL Bubi töretlen népszerűségnek örvend: a legfrissebb adatokból kiderül, hogy jó időben gyakran emelkedik ötezer fölé a napi bérlések száma, de még az esős napokon is több mint háromezer használatot rögzít a közbringarendszer. Változatlanul sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy egy regisztrációval több kerékpárt visznek el a gyűjtőállomásokról, a egy-egy alkalommal pedig átlagosan 18 percet kerékpároznak a MOL Bubi ügyfelei.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a BKK beruházásában megvalósult közbringrarendszer elindulása óta már jól látszanak, melyek a legnépszerűbb és leggyakrabban használt gyűjtőállomások: továbbra is vezet a Városháza park, a Kálvin tér, a Fővám tér a Szent Gellért tér, de népszerű a Nyugati téri és a Boráros téri gyűjtőállomás is. A Közbringa Kft. logisztikai szakemberei folyamatosan figyelik, hová kell a kerékpárokat átcsoportosítaniuk vagy adott esetben elszállítaniuk a bicikliket a betelt gyűjtőállomásokról. A zöld kerékpárok helyes használatáról egyébként részletes bemutató videót töltöttek fel a MOL Bubi honlapjára, és a közbringarendszer Facebook-oldalán is nap mint nap jelennek meg hasznos tippek, információk.

A BKK köszönetét fejezi ki, hogy ilyen sokan választják a közösségi közlekedés új formáját, s hozzájárulnak ahhoz, hogy Budapest zöldebb legyen.