Főoldal Sport Most már biztos, hogy férfi lesz az 5 tengelyen-biztos kézzel! nyertese

Most már biztos, hogy férfi lesz az 5 tengelyen-biztos kézzel! nyertese

Heteken belül kezdődik az 5 tengelyen-biztos kézzel! vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny, ahol idén is keresik Magyarország legbelevalóbb magyar kamionsofőrjét. Az előselejtezők véget értek, a három esélyes kamionos nő pedig hajszál híján bekerült a legügyesebb 40 versenyző közé. Mindhárman több mint 200 férfit hagytak maguk mögött, de sajnos ez is kevés volt a továbbjutáshoz.

Kimagasló teljesítményük ellenére kiestek a kamionos nők az 5 tengelyen biztos kézzel előselejtezőjén. A 350 jelentkező közül mindhárom hölgy több mint 200 férfit előzött meg, helyezésük azonban nem volt elég a továbbjutáshoz. Vajai Andrea 55., Ragó Gizella 63., Kunné Szappanyos Rózsa pedig 66. helyen végzett a rangsorban, így mostanra bizonyossá vált, hogy a várakozásokkal ellentétben idén is férfi nyeri majd el az országos kamionos verseny 1 millió forintos fődíját és az azzal együtt járó szakmai elismerést.

kamion-vajai-andreaAndreának az online teszt kitöltése közben szövegértelmezési nehézségei adódtak, hiszen csak tavaly december óta tartózkodik Magyarországon, előtte Svédországban élt. A 49 éves, 9 éve kamionozó Ragó Gizella elmondása szerint fáradtan látott neki a feladatsornak, hiszen előtte éppen a lánya lagziját ünnepelték. „Szerintem jövőre is megpróbálom, most már csak azért is. Azonban az elméleti részre jobban fel fogok készülni. Jó lenne ehhez egy olyan kisokost kézhez kapni, ami nem teszt alapú, de magyarázatot ad minden lehetséges kérdésre” – magyarázta. Kunné Szappanyos Rózsa is apróságon bukott el. A 3.600.000 balesetmentes kilométert megtett 58 éves kamionos nőnek nem volt internetes elérhetősége. „Én úgy töltöttem ki a tesztlapot, hogy a barátnőm 20 éves lánya telefonon keresztül tette fel a kérdéseket. Az ábrás feladatokat azonban nem tudta jól elmagyarázni, így kifutottunk az időből” – mondta el.

A női versenyzők elvesztését a szervezők és a szurkolók szomorúan vették tudomásul, mivel a csajok nevezését nagy örömmel fogadták az egyes közösségi médiafelületeken, ezt mutatták a bíztató hozzászólások is. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett közlekedésbiztonsági esemény elődöntője Bicskén, a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. telephelyén kerül megrendezésre, itt a zsűri 10 kamionost juttat majd tovább a végső megmérettetésre.

kamion-5-tengelyenA döntőt október 1-jén Zsámbékon, Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályáján – a drivingcamp Hungaryn tartják. A nagyszabású rendezvényen a versenyzőknek különböző vezetéstechnikai és ügyességi feladatok mellett komplex rakományrögzítési és baleseti feladatokat is teljesíteniük kell. A 10+1 versenyfeladatból álló bajnokságon az értékelő bizottság figyeli a vezetési stílust és a gazdaságos vezetést is. A látványos döntővel egybekötött ingyenes családi napon a szervezők közlekedésbiztonsági játékokkal, távirányítású kamion-modellel, interaktív gyermekvetélkedőkkel készülnek, ahol a versenyt  egyenes adásban, élő folyamatos közvetítésben láthatja a nagyközönség.

 

További információk: http://www.5tengelyen.hu