Főoldal Bulvár Itthon „Mutyimentes Övezetbe” lépett Pokorny Lia

„Mutyimentes Övezetbe” lépett Pokorny Lia

Pokorny Lia elsők között próbálhatta ki Bánkon az Átlátszó Labirintust, amely azt szimbolizálja, hogy a rossz döntések könnyen tévútra vihetik az embert. A Bánkitó Fesztiválon a Telenor, a Transparency International és az Átlátszó oknyomozó újságíró portál kezdeményezésére bemutatták: miért veszélyes a korrupció, és mit tehetünk ellene.

A színházi előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, workshopokkal, vitákkal és zenei programokkal színesített rendezvényen Pokorny Lia elsők között kereshette a kiutat a labirintusból. A Centrál Színház színésznője fontosnak tartja, hogy a fiatalokat a nekik szánt rendezvényeken szólítsák meg a komolyabb témákkal.

pokorny_lia_bank_1

„Ez a labirintus valóban szemléletes módon mutatja be, mi történik, ha rosszul döntünk. A legfontosabb üzenete talán az: nem tudhatjuk előre, mi történik, ha akár a legkisebb kísértésnek is engedünk. Legyen szó arról, hogy mi vesztegetünk meg valakit, vagy minket próbál valaki lekenyerezni, nem láthatjuk előre, milyen folyamatokat indít be…” – magyarázta a sztár, aki úgy véli: a helyes erkölcsökre való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni.

„A gyerekektől, kamaszoktól talán még nagyon messze áll a korrupció, mondhatni, a fejük fölött történnek az események. Később azonban – például ha már dolgozni kezdenek – kerülhetnek olyan szituációba, amikor nekik kell szembenézniük a lelkiismeretükkel és döntést hozni, milyen irányba menjenek. Nagyon fontos ezért, hogy korán elkezdjünk a gyerekekkel beszélni ezekről a dolgokról, természetesen a koruknak és fejlettségüknek megfelelő formában” – hangsúlyozta Lia, akinek most tizenegy éves gyermeke igen korán érdeklődést mutatott az erkölcsi témák iránt.

pokorny_lia_bank_2

„Misi csak két éves volt, amikor megkérdezte, hogy mi a törvény. Bevallom, én is elgondolkodtam, hogyan magyarázzam ezt el neki? Persze megpróbáltam, és szerencsére meg is értette, a maga szintjén. Úgy gondolom, hogy a kamaszoknak és a fiatal felnőtteknek kellenek a Telenor és a Transparency International kezdeményezéséhez hasonló rendezvények, mert így játékos és szórakoztató formában tanulhatják meg, hogy az ő döntéseiken is múlik, milyen lesz az ország, ahol élünk” – tette hozzá Pokorny Lia.