Főoldal Kultúra Zene Négy év után először adott koncertet a U2, méghozzá nem is akármilyet

Négy év után először adott koncertet a U2, méghozzá nem is akármilyet

Hihetetlen koncerttel örvendeztette meg rajongóit a U2 pénteken Las Vegasban. A koncerten elhangzott a legendás Achtung Baby album összes dala, egy mini Rattle & Hum szett, valamint az új dobos, Bram Van Den Berg is bemutatkozott.

A koncert úgy indult, mint egy tipikus U2 szabadtéri koncert: két helikopter száguldott át a csillagos égbolton, majd reflektorok vetültek a Las Vegas-i sivatag és a frontember Bono fölé, aki a földre térdelt, miközben a zenekar 2004-es „Vertigo” című slágert énekelte. Ez a jelenet megszokottnak tűnhet, de a látványt a padlótól a mennyezetig érő lenyűgöző grafikák új szintre emelték a koncertet.

A legendás rockzenekar két órán keresztül szórakoztatta a közönséget Las Vegas új, hatalmas, korszerű, gömb alakú helyszínén a Sphere-ben. Az este folyamán különleges látványelemek sokasága – köztük kaleidoszkópos képek, egy égő zászló és Las Vegas sziluettje – szórakoztatta a több mint 18 ezer résztvevőt.

Fotó: Kevin Mazur / Getty Images for Live Nation

A Las Vegas Strip mellett, a Venetian üdülőhely és kaszinó mögött található Sphere egy hatalmas gömb, amelyet kívül-belül több mint félmillió négyzetméternyi programozható videoképernyő borít, amely a hírek szerint a legnagyobb a világon. A közel 18 000 férőhelyes aréna építése 2,3 milliárd dollárba került, és a vártnál két évvel tovább tartott. A U2 egy olyan produkcióval avatta fel a helyet, amely elég magasra tette a lécet.