Főoldal Kultúra Film Negyedszerre rendezik meg a finnugor filmfesztivált

Negyedszerre rendezik meg a finnugor filmfesztivált

Negyedik alkalommal rendezik meg június 28. és július 1. között a Finnugor Filmfesztivált (FUFF), melynek programja a rövidfilmekre koncentrál. A rendezvénynek ezúttal is a dél-észtországi Tsiistre ad otthont. A filmek nevezési ideje már elkezdődött és egészen március 30-ig várják az alkotásokat.

„A FUFF egyik legfontosabb célja, hogy ne csak bemutassa a finnugor rendezők által készített alkotásokat, hanem segítse is őket terveik megvalósításában. Éppen ezért idén is – immáron hagyományos jelleggel – forgatókönyvíró-workshopot tartunk, melyre 12 helyet biztosítunk – hívta fel a figyelmet Csüllög Edina, a FUFF alapító-főszervezője. Hozzátette: a fesztivál szervezői a Szentpétervárról és Moszkvából érkező kurzus résztvevők utazási és szállás költségeit megtérítik.

A FUFF szervezői már várják a versenyprogram keretében bemutatandó rövidfilmeket is. A kiírás szerint nincsen limit egy jelentkező számára, tehát egy rendező bármennyi alkotással jelentkezhet. Fontos kritérium továbbá, hogy bármely, a finnugor világhoz tartozó nemzet alkotója jelentkezhet, így akár magyar, észt, finn, továbbá számi, udmurt, mari, vogul, osztják, komi, permják-komi, lív, vót, szetu, vepsze, mordvin identitású rendezők is indulhatnak filmjeikkel. „Nevezni díjmentesen, legfeljebb 30 perces, angol vagy orosz nyelven feliratozott rövidfilmekkel lehet” – tette hozzá Csüllög Edina.

A filmeket a finnougricfilmfond@gmail.com e-mail címre várják március 30-ig. A legjobb pályaműveket egy szakmai zsűri fogja kiválasztani. További információk a filmfesztiválról, illetve a jelentkezéshez szükséges feltételekről a www.fuff.ee weboldalon találhatók.