Site icon Napimagazin

New York City, Empire State Building: íme, a 80. emeleti kilátó

Legutóbbi NYC-kirándulásunk során kiemelt hangsúlyt fektettünk az ikonikus Empire State Building megismerésére. Ennek folyományaként következzen most cikkünk, amely a 80. emeleten található kilátóteraszt mutatja be.

A világ leghíresebb épületének tetején található Empire State Building Observatory még 2019-ben jelentette be azt, hogy befejeződött a 80. emelet átalakítása. Az ESBO újragondolását célzó négyéves, nem kevesebb, mint 165 millió dolláros projekt utolsó eleme a New York-i látogatókat New York Cityben való eligazodását segítő érdekes és informatív kiállításokkal bővül, és bemutatja az épület egyedülálló helyét a város központjában.

A 80. emelet újdonsága egy exkluzív, interaktív partnerség a NYC & Company-val, New York város hivatalos marketing-, turisztikai és partnerségi irodájával, hét interaktív videotartalmakkal, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy a NYC & Company szakértelmét felhasználva, az öt kerületben található úti célok hatalmas választékát felhasználva tervezzenek útvonalat a látogatásukhoz. Az útvonaltervek automatikusan letöltődnek a látogató telefonjára egy QR-kódolvasó segítségével, vagy elküldhetők e-mailben. Ez a szolgáltatás, amelyet az ESBO-t sok látogató első úticéljaként megjelölő kutatásra válaszul terveztek, minden turista és New York-i lakos számára előnyös.

A klasszikus távcsövekbe épített interaktív, kiterjesztett valóságos New York-i jelenetek közvetlenül a népszerű úti célok látványosságaihoz és hangjaihoz juttatják el a látogatókat. További kiállítási tárgyak közé tartoznak az ESB híres fényshowiról készült videók, interjúk Marc Brickmannal, az ezeket életre keltő világítóművésszel, felhasználók által generált tartalmak, valamint a híres brit emlékművész, Steven Wiltshire monumentális New York-i égboltja.

A leleplezés alkalmából az Empire State Building örömmel jelentette be egy új videó premierjét is, amelynek főszereplője a Tony-, Grammy-, Emmy- és Pulitzer-díjas zeneszerző, szövegíró és színész, Lin-Manuel Miranda. A videó a New Yorkhoz írt szerelmes levelére, a Cheering for Me Now-ra készült – a Hamildrop sorozat eredeti száma, a legendás zeneszerző, John Kander (Cabaret, Chicago) zenéjével és Miranda szövegével -, valamint a világhírű világításművész, Marc Brickman által tervezett új zenés fényjátékot és felvételeket mutat be Mirandáról, amint a teljesen új Observatory Experience-t fedezi fel. A videó egy részét november 27-én, a CBS This Morning élő adásában mutatják be, és kizárólag az Empire State Building YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán teszik közzé. A New York-i rajongók aznap este élőben is megtekinthették a zenés fényjátékot az épületen, miközben a dalt az iHeartRadio Broadway csatornáján hallgathatták a www.iheartradiobroadway.com oldalon keresztül.

A 80. emeleti kiállítás összefoglalva:

„Ami a 2018 augusztusában megnyíló új Observatory bejáratával kezdődött, az most már a szándékaink szerint teljes mértékben oktatási és magával ragadó utazás, amely a világ minden tájáról érkező látogatókat összekapcsolja a világ leghíresebb épületéhez fűződő érzelmi kapcsolataikkal, és segít nekik megtervezni a teljes New York-i látogatásukat a középpontból. Az elkészült Empire State Building Obszervatórium az új bejárattól a drámai és izgalmas új 102. emeletig emeli vendégeink élményét” – mondta Anthony E. Malkin, az Empire State Realty Trust elnök-vezérigazgatója. „88 évesen az Empire State Building továbbra is a világ egyik ikonja.
innováció, a törekvések és az álmok ikonja, és a világ minden magas épületének vibráló őse.”

A Thinc Design vezette azt a művészeti és építészeti, utazási, technológiai, mérnöki és szórakoztatóipari ágazatból érkező, interdiszciplináris, legjobb csapatot, amely kitalálta, kurátori feladatokat látott el, megtervezte és megtervezte a
a projektet.

A csapatban részt vettek:

Az Empire State Buildingben tett, 2022. március végi látogatásunkról bővebben ide kattintva lehet olvasni.

Exit mobile version