Főoldal A világ New York New York új acélszerkezeteket készít az új, 116-os számú rendőrőrs számára Queens...

New York új acélszerkezeteket készít az új, 116-os számú rendőrőrs számára Queens délkeleti részén

Eric Adams polgármester ma csatlakozott a New York-i rendőrséghez, a New York-i Tervezési és Építési Minisztériumhoz (DDC) és a helyi választott tisztségviselőkhöz, hogy megünnepeljék a Queens délkeleti részén található új 116. kapitányság szerkezeti acéljának felhúzását. Az ünnepség az utolsó gerenda felállítását jelenti az új épület tetején, amely a tervek szerint 2024 elejére készül el.

A kapitányság látványterve

A 244-04 North Conduit Avenue-n található új 116. őrs az elkötelezett közösségi csoportok több évtizedes munkájának eredménye a környéken, ahol jelenleg csak a 105. őrs működik, amely 11 mérföldön át húzódik. 2013 óta ez lesz az első új őrs New Yorkban, amely Rosedale, Brookville, Laurelton és Springfield Gardens környékét szolgálja majd ki.

„Az öt kerületben a New York-iak világossá tették, hogy biztonságos várost és felelősségteljes rendőri munkát akarnak, és az új 116. körzet segíteni fog nekünk ennek megvalósításában” – mondta Eric Adams, New York polgármestere. „Ez a kapitányság biztonságosabbá teszi a New York-iakat, nemcsak ezen a környéken, hanem Queensben és az egész városban. És mivel a DDC a projektet időben és a költségvetésen belül tartja, az új őrsöt a lehető leghamarabb a közösség rendelkezésére bocsátjuk, segítve a rendőröket abban, hogy szorosabb kapcsolatot építsenek ki a közösségekkel, amelyeket szolgálnak.”

„Amellett, hogy választ ad a közösségek közbiztonság iránti igényére, a 116. NYPD kapitányság a környék kiemelkedő értéke lesz a közösségi találkozóhelyekkel és egy új nyilvános térrel” – mondta Meera Joshi műveleti főpolgármester-helyettes. „Izgatottan ünnepeljük ezt az izgalmas mérföldkövet, ahogy a Tervezési és Építési Osztály időben és a költségvetésen belül megvalósítja ezt a projektet.”

„Az új, délkeleti Queensben található 116. körzet koncepciója, tervezése és építése a kezdetektől fogva szoros együttműködésben zajlott azokkal az emberekkel, akiket hamarosan szolgálni fog” – mondta Keechant L. Sewell, a New York-i Rendőrség parancsnoka. „Ez a létesítmény biztosítja majd ezeknek a környékbelieknek azokat a közbiztonsági forrásokat, amelyekért oly erősen kiálltak, és teljesíti azt a több évtizedes ígéretet, hogy javítja és javítja a közösségben élők életminőségét. Szeretnék köszönetet mondani a Polgármesteri Hivatalnak, a New York-i Tervezési és Építési Minisztériumnak, a Queens Borough President Hivatalának és mindenkinek, aki ezen a projekten dolgozik, a New York-i rendőrség támogatásáért és a biztonságosabb New York City építése iránti rendíthetetlen elkötelezettségükért.” – mondta a polgármester.

„Az új 116. őrs mai avatóünnepségén egy jelentős lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy Rosedale, Laurelton, Springfield Gardens és Floral Park lakosai számára egy olyan őrsöt biztosítsunk, amelyre nagy szükségük van” – mondta Thomas Foley, a New York-i Tervezési és Építési Minisztérium biztosa. „Örömmel dolgozunk együtt partnereinkkel a NYPD-nél, hogy ez az őrs valósággá váljon, és alig várjuk, hogy megünnepeljük a szalag átvágását 2024 elején.”

A leendő kapitányság acélszerkezete

„A közbiztonság és a rendőrségünkbe vetett közbizalom nem zárja ki egymást. Az új 116. őrs lesz a bizonyíték arra, hogy mindkettő megvalósulhat itt, Queens délkeleti részén, ahol a családok évtizedek óta gyorsabb reakcióidőt és szorosabb kapcsolatot szeretnének a rendőrökkel” – mondta Donovan Richards Jr., Queens kerületi elnöke. „Ez a legkevesebb, amit megérdemelnek. Mélységesen büszke vagyok arra, hogy sikerült biztosítanom ennek a körzetnek a finanszírozását, és mélyen hálás vagyok minden városi és közösségi partnerünknek, akik lehetővé tették ezt a napot.”

„Miután évtizedekig szorgalmaztam egy új őrs létesítését Rosedale, Brookville, Laurelton és Springfield Gardens számára, és 105 millió dollárt biztosítottam, izgatottan várom, hogy a 116. őrs avatási ünnepségének házigazdája lehetek” – mondta Selvena N. Brooks-Powers, a New York-i Tanács többségi frakcióvezetője. „A Délkelet-Queensben a közelmúltban megnövekedett fegyveres erőszakos cselekmények miatt a 116. körzet csökkenti a válaszadási időt, növeli a közbiztonságot, és létfontosságú közösségi teret biztosít a lakosok számára, javítva a 31. tanácsi körzet lakosainak életminőségét. Nagyra értékelem Eric Adams polgármestert, Thomas Foley tervezési és építési főbiztost, Keechant Sewell New York-i rendőrfőnököt és Bill De Blasio korábbi polgármestert, amiért valóra váltották ezt a régóta várt kérést.”

„A 116. körzet hűen tükrözi a közösség biztonságának és életminőségének biztosítása érdekében tett erőfeszítéseket, különösen a közösségi szervezeteknek és a lakosoknak, akik négy évtizeden keresztül szorgalmazták ezt az átalakítást. Külön köszönetet mondok a The Concerned Citizens of Laurelton (CCOL), a Federation Blocks of Laurelton (FBOL) és Bess DeBethem szervezeteknek, hogy befolyásukkal támogatták ezt a kezdeményezést” – mondta Alicia L. Hyndman képviselőnő. „Ez az újonnan létrehozott körzet mostantól központi csomópontként szolgálhat a közösség számára, ahol összegyűlhetnek és megoszthatják javaslataikat, hogy jobban javítsák a közbiztonságot minden lakos és vállalkozás számára. A legfontosabb, hogy ez egy jótékony lehetőség a fiatalok számára, hogy a rendőrség 116. körzetének vezetésével felfedezőként bekapcsolódjanak a munkába. Ez további gyakornoki és munkalehetőségeket biztosít a következő generáció számára.”

Az épület építése 2021 augusztusában kezdődött. A DDC irányítja a tervezést és a kivitelezést a New York-i rendőrség számára. A teljes tervezett költség 104,8 millió dollár.

Az új, 48 410 négyzetméteres őrsöt úgy tervezték, hogy az első emeleten egy közösségi tárgyalótermet alakítottak ki, amelynek külön bejárata az épület elejéről nyílik, hogy a környék tagjai úgy kapcsolódhassanak az őrshöz, hogy erősítsék a NYPD közösségi rendfenntartás iránti elkötelezettségének tudatosságát. A kapitányság stratégiai szempontból a közösségen belül helyezkedik el, hogy gyorsabb reagálást és hatékony közösségi rendőri munkát tegyen lehetővé, és pozitív szerepet töltsön be a lakosok életében. Ezenkívül a kapitányságon adminisztratív irodák, személyzeti közösségi terek, egy stresszcsökkentő szoba, öltözők, töltőállomások az elektromos járművek számára, ügyfélfogadási és -feldolgozási területek, egy őrzött cellákkal ellátott fogdahelyiség, valamint bizonyíték- és járműtároló is helyet kap.

A kapitányság parkolója egy üzemanyagtöltő állomással az épület hátsó részét foglalja majd el, így az új kapitányság közelebb kerül az utcához, és védi a környék lakóövezet jellegét. Egy második parkoló a meglévő 105. kerületi kapitányság melléképülete előtt lesz elhelyezve. A Long Island Railroadhoz vezető nyilvános tér a nyugati részen lesz, padokkal, víztöltő állomással, kerékpártárolókkal és új parkosítással.