Főoldal Kultúra Könyvajánló Nyolc év után új könyvvel tér vissza a Twilight szerzője

Nyolc év után új könyvvel tér vissza a Twilight szerzője

Hosszú szünet után végre új könyvvel jelentkezik Stephenie Meyer, a világhírű Twilight Saga és A burok szerzője.

A letehetetlenül izgalmas thriller főszerepében egy kivételes tehetségű nő áll, aki évekig az USA egyik név nélküli fedőszervezetének a titkosügynökeként dolgozott – most azonban elvarratlan szál mások szemében, és mindent meg kell tennie, hogy életben maradjon.

stephenie-meyer-a-vegyeszÉrdekesség, hogy a könyv a világpremierrel egyidőben jelenik meg Magyarországon is, ezért a biztonsági előírások is elég szigorúak. Az Agave Könyvek vezetője szerint “kivételesen komoly biztonsági intézkedések” előzték meg a könyv Magyarországra kerülését. Velkei Zoltán elmondta, a kiadónak nem csak titoktartási szerződést kellett írnia, de a kéziratot a fordítón és a szerkesztőn kívül más még csak nem is láthatja.

“Különleges képességek” – egy női Jason Bourne képében

Annyit bizonyosan lehet tudni, hogy Stephenie Meyer a Twilight Saga és A burok óriási nemzetközi sikerei után most egy kemény, de annál elragadóbb főhősnővel tér vissza.

Meyer a honlapján osztotta meg az első hírt a születő új regényről rajongóival. Leírása szerint A Vegyész ötvözi romantikus világát az általa nagyon kedvelt Jason Bourne-karakterekkel. A főhős (akinek még csak a nevét sem szabad elárulnunk) ugyan híján van a Twilight-ban megismert szuperképességeknek, de így is különleges. Hogy hogyan, azt nem árulhatjuk el…

Feszesen megírt, váratlan fordulatokban gazdag regényével az írónő ismét megmutatja, hogy miért ő ma a világ egyik legnépszerűbb írója.

November 8-án kiderül, vajon sikerül-e Stephenie Meyernek egy újabb, még lebilincselőbb kalandot alkotnia.

Előző cikkA magyar apák a szeretetet tartják a legfontosabbnak
Következő cikkKülönleges élmény januárra: Harry Potter és a bölcsek köve filmzenei koncert