Főoldal Kultúra Zene Ők a 2016-os MTV EMA nyertesei

Ők a 2016-os MTV EMA nyertesei

Vasárnap este Rotterdamban díjazták a zenei élet legjobbjait az MTV Europe Music Awards gálán.

Az est legnagyobb nyertese Justin Bieber volt, aki összesen három szobrocskát nyert, köztük a ’Legjobb dal’ és a ’Legjobb kanadai előadó’ kategóriákban, sőt a Belieber fanok idén újra megnyerték példaképüknek a ’Legnagyobb Rajongótábor’ díjat is. Az estét a Global Icon-díjas Green Day zárta, American Idiot című számával reflektálva a napokon belül esedékes amerikai elnökválasztásra.

mtv-ema-green_dayHatalmas buli volt vasárnap este a rotterdami Ahoy stadionban, ahol immáron 23. alkalommal nyitotta meg kapuit az MTV Europe Music Awards gála. Az est háziasszonya, Bebe Rexha látványos belépője után Bruno Mars fellépése nyitotta a showt, aki a 24K Magic-et adta elő a teltházas csarnokban. Később a konferanszié is énekelt, először Martin Garrix oldalán adta elő az In the Name of Love című slágert, melyhez a dallamot a Netherlands Student Orchestra gyerekekből álló vonószenekara szolgáltatta, majd az I’ve Got U című szám következett. A fellépések és a konferálás mellett Bebe Rexha az este folyamán 15-ször öltözött át.

mtv-ema-bebe_rexha_Az idei EMA-n Justin Bieber nyerte a legtöbb díjat, Sorry című számát 2016 ’Legjobb dalának’ választották, míg idei legnagyobb kihívójának, Beyoncénak öt jelöléséből egyet sem sikerült díjra váltania. Az est másik nagy nyertese Lady Gaga volt, aki a ’Legjobb Női’ és a ’Legjobb Stílus’ kategóriákban aratott győzelmet, de szintén két díjjal térhetett haza Martin Garrix, Shawn Mendes és a Twenty One Pilots is. Idén Prince tiszteletére az EMA szobrocskákat lilába öltöztették.

mtv-ema-shawn_mendes_2A díjátadón a Global Icon-díjas Green Day is színpadra lépett, a közönség most először hallhatta Bang Bang című, vadonatúj slágerüket, majd a gála zárásaként a punk banda előadta az American Idiot-öt a kedden esedékes amerikai elnökválasztásra reflektálva.

 

Nézd a gála feliratos ismétlését november 7-én 22.00-kor a VIVA-n, vagy 20.00-kor az MTV-n!

 

A 2016-os MTV EMA győztesei:
LEGJOBB DAL
Justin Bieber – Sorry
LEGJOBB VIDEO

The Weeknd ft. Daft Punk – Starboy

 

LEGJOBB NŐI
Lady Gaga
LEGJOBB FÉRFI
Shawn Mendes

 

LEGJOBB ÉLŐ
Twenty One Pilots

 

LEGJOBB ÚJ
Zara Larsson

 

LEGJOBB POP
Fifth Harmony
LEGJOBB ROCK
Coldplay

 

LEGJOBB ALTERNATÍV
Twenty One Pilots

 

LEGJOBB HIP HOP    
Drake
LEGJOBB ELEKTRONIKUS
Martin Garrix

 

LEGJOBB FELTÖREKVŐ
DNCE
LEGNAGYOBB RAJONGÓTÁBOR       

Justin Bieber

 

LEGJOBB NAGYSZÍNPAD

Martin Garrix – Isle of MTV, Málta (2015)

LEGJOBB STÍLUS

Lady Gaga
GLOBAL ICON
Green Day