Főoldal Kultúra Film Oliver Stone dokumentumfilmet forgatna Vlagyimir Putyinról

Oliver Stone dokumentumfilmet forgatna Vlagyimir Putyinról

Oliver Stone amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer szívesen forgatna dokumentumfilmet Vlagyimir Putyin orosz elnökről.

A jelenleg Moszkvában tartózkodó rendező a RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjújában beszélt terveiről. Mint kiemelte, nem nagyjátékfilmben gondolkodik, hanem interjút készítene az orosz elnökkel.

„Nem áll szándékunkban mozit forgatni Putyinról. Én sokkal inkább interjút szeretnék készíteni vele, mert ő olyan nézőpontot képvisel, amelyet az amerikaiak nem hallanak” – mondta Stone.

oliver_stone1

A rendező az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos lehallgatásait kiszivárogtató és oroszországi száműzetésbe kényszerült Edward Snowdennel találkozik Moszkvában, hogy megbeszéljék a híressé vált informatikusról készülő politikai thriller, a The Snowden Files részleteit.

Stone és producere, Moritz Borman korábban lehetőséget kapott Snowden orosz ügyvédje, Anatolij Kucserena Time of the Octopus című könyvének megfilmesítésére, és megszerezték a jogait egy másik, a kiszivárogtatóról szóló könyvnek is, amelyet a The Guardian című brit lap újságírója, Luke Harding írt.

 

Forrás: MTI