Főoldal Szabadidő Programok, események Ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Opel Családi Nap a Hungaroringen

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Opel Családi Nap a Hungaroringen

Május 16-án, szombaton ismét Opel Családi Nap lesz a Hungaroringen.

opel_csaladi_nap_2013_003

A Családi Napnak most is, mint eddig, mindig van valami aktualitása: négy éve az első ilyen rendezvényen az Opel Magyarország a huszadik születésnapját ünnepelte, 2012-ben az Ampera mutatkozott be, azután a motorsporté volt a főszerep, tavaly pedig az Opel lélegzetelállító tanulmányautóját, a Monzát hozta el a cég Magyarországra. Az idei évben az a központi téma, ami az Opelt igazán magyar márkává teszi, az tehát, hogy ma már az Opel minden modelljébe bekerülnek a legújabb fejlesztésű és magyarországi gyártású szentgotthárdi motorok. Az Opel Magyarország több olyan újdonságot is bemutat a Családi Napon, amelyben „Magyar Szív” dobog, köztük az új Corsa OPC modellt és az ADAM Rocks szériaváltozatát.

Szentgotthárdon, az Opel legkorszerűbb motorgyárában, az 1.6-os benzines és dízel turbó motorok mellett a múlt év közepe óta folyik a kisméretű benzinmotor-család sorozatgyártása is.  Ennek első tagja az egyliteres háromhengeres benzines turbó ott van az új Corsában és az ADAM Rocks-ban, a legújabb négyhengeres 1.4-es benzines turbó pedig a próbagyártásnál tart – ez a motor az ősszel érkező új Opel Astrában mutatkozik majd be.

Az idén az új magyar motoros Corsa OPC lesz az igazi újdonság a Formula-1-es pályán, de régi ismerősként ott lesznek az Astra OPC modellek is, amelyek a maguk 280 lóerejével igazi utcai versenyautók. A célegyenesben az Opel Magyarország és a legnagyobb magyar Opel klub, a MOTE szervezésében gyorsulási verseny lesz. A pályaprogramok közül várhatóan a legnépszerűbb az idén is a „taxizás” lesz, amikor a szerencsés látogatók profi vezetők mellett élvezhetik majd az OPC Astrák teljesítményét a Hungaroringen.

Az Opel Családi Napnak most is fontos szereplője lesz a biztonság, amelyre az Opel valamennyi modelljének fejlesztésekor kiemelt figyelmet fordít. A mostani Családi Napon a rendezvény vendégei között lesznek honvédségi egységek, rendőrök, tűzoltók, mentősök – így kicsik és nagyok megismerkedhetnek többek között az Opel Astra rendőrautóval és megnézhetik milyen egy tűzoltó autó vagy egy mentő belülről.

A programok összeállításánál az egyik legfontosabb szempont az, hogy igazi családi szórakozást kínáljon az Opel, olyan fesztivál jellegű élményt, amit minden korosztály tud élvezni. A korábbi évek gyakorlatától eltérően az idén nem lesz késő esti Tankcsapda koncert, hanem a paddock területén lévő színpadon adják majd egymásnak a stafétabotot a jobbnál jobb zenei produkciók este nyolcig. Alma együttes, Animal Cannibals, Hősök, Irigy Hónaljmirigy, Balkan Fanatik, Kállay Saunders András és a zárókoncert, az Irie Maffia fellépése olyan „menüsor”, amit népszerű nyári fesztiválok is örömmel felvállalnának.  A részletes – nemcsak zenei – program megtalálható a https://www.legendak.com/ weboldalon. Ugyanitt lehet – illetve szükséges – regisztrálni az Opel Családi Napra. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Az immár hagyományos Családi Nap nekünk, szervezőknek mindig egyfajta ünnep és látva az Opel folytatódó hazai sikereit, az idén is jó okunk van az ünneplésre. Tavaly Magyarországon az Opel immár a negyedik egymást követő évben a legsikeresebb személyautó márka volt, ötven százalékkal növelve eladásait több, mint tízezer autó értékesített.  Az Opel az idén is arra készül, hogy megőrizze vezető szerepét a magyar személyautó piacon. Ebben a sikerben elsődleges szerepe van az Opel megújult modellkínálatának, amely – mint egy nagy szabadtéri autószalonon – most is ki lesz állítva a Családi Napon.”