Főoldal Bulvár Itthon Óvóbácsinak állt Puskás Peti

Óvóbácsinak állt Puskás Peti

A színész-énekes néhány órára kipróbálhatta, hogy milyen egy óvodai és bölcsődei csoport felügyelőjének lenni. Peti még a gyerekek játékait, alacsony kézmosóját, és az igazi ovis teát is letesztelte.

puskas_peti_ovoda_1

Kevesen tudják, hogy Puskás Peti ismertté válása előtt bébiszitterként is dolgozott – ugyan nem volt hozzá végzettsége. Majdnem egy évig vigyázott egy külföldi család gyermekére, és bár nagyon élvezte ezt a munkát, inkább a színház mellett döntött. Most, néhány év elteltével visszahúzta a szíve a gyerekek közé. Néhány órára „óvóbácsivá” alakult, a pomázi Mackó-Kuckó Óvoda és Bölcsőde csöppségeivel játszott. Ide azonban már felkészülten érkezett, a Klebelsberg Kuno Szakközépiskola tanárai gyorstalpalón mutatták be neki a kisgyermekgondozók feladatait.

„Még ez a rövid oktatás is nagyon hasznos volt, megkönnyítette a dolgom. Szerencsére nagyon aranyosak voltak a gyerekek is, meglepően hamar befogadtak, és jót játszottunk együtt. Fociztunk, csúszdáztunk, kosárlabdáztunk és babáztunk is az udvaron, több kis pajtásom is akadt, aki ottlétem alatt végig a sarkamban volt. Sikerélmény volt, hogy ilyen jól fogadtak a gyerekek, a nevelők mondták is, hogy kevés embernek nyílnak meg ennyire. A játék mellett az intézmény dolgozói segítettek belelátni, hogy milyen felkészültség, tudás és szenvedély kell ahhoz, hogy elláthassa valaki ezt a feladatkört” – mondta Puskás Peti, aki a közös játék után egy kicsit a bölcsisek bőrébe bújt.

Meglátogatta a csoporttermeket, leült az étkező apró székeire, kipróbálta az apró kézmosókat és egy igazi ovis teát is megivott. A színész-énekes nem véletlenül érdeklődik ennyire  a kisgyermekgondozók munkája iránt.

puskas_peti_ovoda_2

„Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindenre kell odafigyelnie egy kisgyermekgondozónak. Mindig is csodáltam őket, szerintem fantasztikus munkát végeznek. A szakiskolás gyorstalpaló annyira megtetszett, hogy még én magam is elgondolkodtam azon, hogy a Klebelsbergnél talán elvégzem egy ilyen tanfolyamot. Ki tudja, ha nem is helyezkednék el a szakmában, még a saját gyermekemnél is hasznát vehetném” – tette hozzá Peti.

Az évtizedek óta óvodavezetőként dolgozó, szakmai könyvek és saját pedagógiai program szerzője, Patócsné Zsuzsa szerint is neki való ez a szakma. Szerinte jól látszik, hogy Peti nagyon könnyen teremt kapcsolatot a gyerekekkel, ami óriási adottság.