Főoldal A világ Belföld Pilisjászfalun jártunk: befejeződött az Iskolamosdó Felújítási Program

Pilisjászfalun jártunk: befejeződött az Iskolamosdó Felújítási Program

Az Unilever Magyarország Kft. és a Klebelsberg Központ szakmai együttműködésével befejeződött az Iskolamosdó Felújítási Program. A felújított mosdókat ünnepélyes keretek között adták át Pilisjászfalun.

Az Iskolamosdó Felújítási Program során hátrányos helyzetű vidéki kis iskolák kerültek felújításra. A munkálatok anyagi hátterét 2018-ban is a Domestos támogatása alapozta meg.

Magyarországon még 2015 tavaszán indult el az akció, melynek célja az volt, hogy egyszerre enyhítsen az iskolák problémáin és hívja fel a pedagógusok, valamint a szülők figyelmét az iskolai illemhelyek higiéniájának fontosságára.

A programot az Unilever támogatása alapozta meg, több hazai és nemzetközi vállalattal együttműködve, melynek során több mint 3000 gyermek iskolai higiéniai körülményein sikerült javítani.

Lukács Béla, a Pilisjászfalui Dózsa György Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a mosdók felújítása az iskolában nagyon időszerű volt már és már régóta váratott magára. Az iskola felújítását már tavaly elkezdték önkormányzati támogatással, az alsó szinten lévő mosdók el is készültek, az emeleti mellékhelyiségek pedig a pályázat segítségével újultak meg.

Lukács Béla

Dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint az iskola a gyermekek második otthona, éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között tölthessék ezt az időszakot, éppen ezért nagyon örül az ehhez hasonló kezdeményezéseknek.

Dr. Beneda Attila

A felújítás mértéke egyértelműen minden esetben az adott iskola állapotától függött. A Domestos Iskolamosdó Felújítási Program támogatásának köszönhetően négy hátrányos helyzetű iskolában ősszel már tiszta és higiénikus körülmények közé, vadonatúj és csodaszép mellékhelyiségekbe tértek vissza a diákok. A négy iskola összesen 15 millió forint kapott a felújításokra, de ezen felül még szükség volt plusz szakmai és anyagi támogatásra a projekthez más cégektől is.

A 2018-as Iskolamosdó Felújítási Program nyertesei:

Pilisjászfalui Dózsa György Általános Iskola (2080 Pilisjászfalu, Bécsi út 33.) – itt jártunk most, az átadón és az azt övező ünnepségen készültek fotóink is,

Hetvehelyi Általános Iskola (7681 Hetvehely, Rákóczi u. 30.),

Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola (3958 Hercegkút, Kossuth utca 2.),

Kántor Mihály Általános Iskola Révleányvári Tagintézménye (3976 Révleányvár, Dózsa Gy. u. 4.)