Főoldal Technológia Hardver, szoftver PlayStation TV: péntektől Magyarországon is kapható

PlayStation TV: péntektől Magyarországon is kapható

Rövid sajtótájékoztató és prezentáció keretein belül mutatkozott be a magyarországi szaksajtó képviselőinek a Sony régi-új eszköze, a PlayStation TV.

sony_playstation_tv_1

Az eredetileg Japánban már 1 éve bemutatkozott, PlayStation Vita TV elnevezésű eszközt arra fejlesztették, hogy az egyébként a PlayStation Vita-ra íródott játékokat 544×960 képpontos felbontáson túl is képes legyen megjeleníteni, kiaknázva a szoftverekben rejlő lehetőségeket – viszonylag jó minőségben, 720p-s HD kijelzőkön is különösebb gond nélkül futtathatóak (voltak) ezek a játékok. Viszont már akkor is látszott, hogy a közönségnek kiterjesztettebb igényei lesznek, úgyhogy a kis dobozka megkapta a PlayStation 4 játékok streamelési lehetőségét is. S mindez Európában, így Magyarországon nagy valószínűséggel népszerűségnek örvendhet majd.

További sikervárományos kiegészítő opcióként szót kell ejtenünk a PS One, PS Mini és PSP kompatibilitásról, tehát az imént említett hardverekre íródott játékok maximum 64 gigabájtos PS Vita kártyáról futtathatók.
A Magyarországon e hét péntekén, azaz 2014. november 14-én debütáló eszköz DualShock 3, illetve DualShock 4 kontrollereket képes kezelni, ám a PS Vita játékok kezelési jellegéből adódóan akadhatnak kompatibilitási és futtatási problémák.

sony_playstation_tv_2

Végezetül pedig vessünk egy pillantást a PlayStation TV hardverére: a hasonlóság kifejezetten nagy a PS Vita belső kiépítéséhez, tehát egy 4 magos ARM Cortex A9 CPU található a középpontban. A rendszermemória 512 megabájtnyi, míg a VRAM 128 megabájt mindössze; a belső tárhely mérete pedig összesen 1 gigabájt.

Streameléshez ajánlott a 10/100-as Ethernet kapcsolódás, de kivitelezhető Wi-Fi kapcsolattal is (802.11 b/g/n).
A PlayStation TV előrecsomagolt promóciós játékkódot is tartalmaz, egyből három címhez: Worms: Revolution Extreme, Velocity Ultra és az OlliOlli garantálják a kezdeti játékélményt.

A PlayStation TV hazai ajánlott fogyasztói ára 32 990 forint lesz.

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, Gigabyte, Sony, MSI, Epson, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, Gigabyte, MSI