Főoldal Életmód Gasztronómia Sencor SMH 331 – praktikus konyhai kiegészítő

[TESZT] Sencor SMH 331 – praktikus konyhai kiegészítő

Egy konyhába alapvetően minden kisebb és nagyobb kiegészítőnek juthat hely, azonban nem mindegy a felhasználás fő területe. Mivel általában e helyen főzünk, és ehhez kapcsolódó ténykedést végzünk, ezért e téma kerül itt középpontba: a már meglévő tűzhely-sütő jó kiegészítője és társa lehet a teljesen mobilizálható Sencor SMH 331 multifunkciós halogén sütő.

sencor-smh-331-teszt-napimagazin-004

Fontos a hordozhatóság, ugyanis nyaraláshoz, hosszabb távú kiruccanáshoz is kifejezetten ajánljuk a Sencor SMH 331 halogén sütőjét. Ugyanis pillanatok alatt összecsomagolható, és egy közepes, vagy inkább kisebb poggyászmértenek megfelelően az autó csomagtartójába helyezhető – megérkezvén a helyszínre pillanatok alatt használatba is vehető.

Az ár-érték aránya meggyőző, csakúgy, mint hatékonysága.
A Sencor SMH 331 alapvető lényegisége a kompakt méret és praktikum mellett a hatékonyságában rejlik. A forgalmazó szerint az ételek elkészítése háromszor gyorsabban történik, mint hagyományos sütőben. Nos, ez teljes mértékben tesztjeink során nem fedte a valóságot, de az tény, hogy a közepesebb sütési időt igénylő húsfélék nagyjából fele annyi idő alatt készültek el, mint a sütőben – persze relatív, kinek mi a hagyományos értelmezés szerinti tűzhely.

Lehet özönvíz előtti, gázüzemű, de lehet modern, meleg levegőforgatós variáns is – mi az utóbbi irányt állítottuk párhuzamba, ehhez viszonyítottunk. Az bizonyos, hogy egy régebbi, kevésbé (költség)hatékony rendszer leköröz gyorsaságban a Sencor SMH 331, talán ki is válthatja átmenetileg a régi, már kiszolgált tűzhelyt az újabb vásárlásáig.

sencor-smh-331-teszt-napimagazin-002
Legalább 60 százalékkal kisebb energiafelhasználásra van szüksége a Sencor SMH 331-nek, mint egy hagyományos tűzhelynek. Itt persze közbeékelődik az eszköz kapacitása, ami ugyebár jóval alulmarad egy „rendes” tűzhellyel szemben, így érthető okokból kevesebb áramot is fogyaszt – ez szintén jópont.

sencor-smh-331-teszt-napimagazin-001

Viszont fontos, hogy egészségesebben étkezzünk hétről hétre, igaz? A Sencor SMH 331 ebben is remek társ, hiszen az ételek elkészítéséhez minimális zsiradékot kell felhasználni a sütés folyamán. Mi kókuszzsírt azért bevetettünk, igen csekély mennyiségben, viszont az eszköz pároló jellegének köszönhetően így is – vagy akár zsír nélkül is – a végeredmény meggyőző, puha, omlós lett (sült csirke).

sencor-smh-331-teszt-napimagazin-006

Felmerülhet a kérdés: a keletkező gőzökkel mi lesz? Nagyon egyszerű: effektíve beépül az ételbe sülés során, itt jön képbe máris a párolás nagyszerű mivolta. Ennek folyományaként az étel nem szárad ki, megtartja bőven a kívánt állagot, valamint nem kell tartani attól sem, hogy megégne az alapanyag, amit behelyeztünk a Sencor SMH 331-be. Arra viszont ügyelni kell, hogy megfelelően válasszuk meg a rostély magasságát, vagy az alkalmazott körtálca méretét, mivel ha az előírtnál közelebb helyezzük a halogén izzóhoz, amely a fedélbe lett beépítve, bizony megpörkölődhet, megéghet a készített étel felső rétege. Az edény térfogata egyébként 17 liter, ez a mellékelt bővítő toldalék-rostéllyal érhető el – alaphangon 12 literrel tudunk gazdálkodni a toldalék alkalmazása nélkül.

sencor-smh-331-teszt-napimagazin-003

Feljebb már szóba került a forró levegő keringése a klasszikus tűzhelyek sütőinek kapcsán. Nos, a Sencor SMH 331 is remekül alkalmazza a technológiát, melynek köszönhetően a sütés, párolás és grillezés egyenletes átsülést biztosít az összes hús- és zöldségfajtának, de akár sajtféléket is grillezhetünk. Ha pedig a gyorsfagyasztott alapanyagot mihamarabb szeretnénk kiporciózni és elkészíteni, használjuk a Sencor SMH 331 kiolvasztó funkcióját.

sencor-smh-331-teszt-napimagazin-005

A Sencor SMH 331-ben a sütés-főzés egy 60 perces időzítő közbeiktatásával, beállítjuk az időintervallumot, majd csengetéssel kapunk jelzést az étel elkészültéről. A ki- és behelyezés nem túlkomplikált, az üvegedény kivehető (így könnyedén tisztítható), valamint a két oldalsó fogantyú is nagy segítséget jelent – nem árt persze kesztyűt használni közben.

sencor-smh-331-teszt-napimagazin-007

Kifejezetten energiatakarékos a Sencor SMH 331, erre utaltunk szintén feljebb: a maximális energiafelvétel nem haladja meg az 1.4 kWh-t, ami nagyon tetszetős érték: a legtöbb sütési procedúra bőven 1 óra időtartam alatt marad.

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte

ÉRTÉKELÉS
Forma, design
70 %
Hatékonyság
88 %
Tartósság
78 %
Megbízhatóság
86 %
Ár-érték arány
92 %
Előző cikkTom Hanks Infernója sem tudta megelőzni Tyler Perry halloween-komédiáját
Következő cikkNovember 5-én mutatják be a Harry Houdini életét feldolgozó musicalt
teszt-sencor-smh-331-praktikus-konyhai-kiegeszitoKi nem váltja, de remekül helyettesíti a tűzhely sütőjét a Sencor SMH 331. Hordozhatósága miatt külön ajánlott vétel.