Főoldal Sport Restart Fesztivál az egészséges életmód és a sport jegyében Zalaegerszegen

Restart Fesztivál az egészséges életmód és a sport jegyében Zalaegerszegen

Hagyományteremtő szándékkal július 13. és 16. között rendezik meg Zalaegerszegen az első Restart Fesztivált. A sporteseményen 13 országos versenyt rendeznek, ismeretterjesztő előadásokat tartanak, egészséges és finom gasztronómiai különlegességekkel várják a látogatókat.

Zalaegerszeg kiemelten támogatja a sportot és az egészséges életmódot. A város természetes és épített környezete, dombos tája, erdői, élővizei, ideális helyszínt biztosítanak sportfesztivál megrendezésére – emelte ki a szerdai programismertető sajtótájékoztatón Zalaegerszeg polgármestere.

Balaicz Zoltán emlékeztetett arra, hogy a zalai megyeszékhelyen szinte minden évszakra esik egy-egy rendezvény. A hagyományos fesztiválok mellett új elemként jelenik a 21. század elvárásainak is megfelelő, az egészséges életmódhoz, sportoláshoz kapcsolódó sportrendezvény: a Restart Fesztivál.

Kitért arra is, hogy a sportszervezetekkel, egyesületekkel együttműködve olyan programokat kínálnak, amely a sport és a kikapcsolódás mellett biztosítja a feltöltődés lehetőségét is.

A megújulást jelzi a rendezvény mottója is: “Keresd ami beindít, ami újraindít” – fogalmazott Horváth Szilárd fesztiváligazgató, aki szerint a rendezvény a sportolás örömére és az egészséges életmódra is felhívja a figyelmet.

A fesztivál ideje alatt Egészségutcát építenek ki, ahol a vendégek tápláló, finom ételeket kóstolhatnak. A fesztivál ideje alatt mindennap lesz reggeli torna, az emberek eddig kevésbé ismert sportágakat is kipróbálhatnak. Előadásokat tartanak az egészséges életmódról, az esti partik hangulata pedig még különlegessebbé teszi sportfesztivált- sorolta a fesztiváligazgató.

A sportversenyek öt helyszínen zajlanak. A versenyszámok kiválasztásánál arra törekedtek, hogy elsősorban szabadban végezhető, látványos sportágakat válasszanak – erről már Szabó Zoltán sportigazgató arról számolt be.

A TV torony környéke egyebek mellett a dombfutás, az extrém tévétorony-futás helyszíne lesz, míg a Gébárti tó partján evezős programokra és triatlonversenyre várják az amatőr és a profi sportolókat. A 13 versenyszám mellett kiegészítő sporteseményekre, egyebek mellett kerékpártúrákra is sor kerül.

A város különböző pontjain sportág-flashmobokat tartanak, a Vizslapark a “csendesebb”, spirituálisabb programok – jóga, íjász bemutatók – helyszíne lesz.

Előző cikkA Kincsem lett a legjövedelmezőbb magyar film
Következő cikkA magyarországi fürdők többsége már kinyitott