Főoldal Kultúra Könyvajánló Ritkán látott fotókon elevenedik meg a Radnóti házaspár élete

Ritkán látott fotókon elevenedik meg a Radnóti házaspár élete

2016 karácsonyi könyvvásárának egyik különlegessége lesz várhatóan az Árnyékban éles fény vagy című kötet, egy exkluzív válogatás a Radnóti-házaspár fényképeiből, melyek Gyarmati Fanni hagyatékában maradtak fenn.

radnoti_arnyekban-eles-feny-vagy-2A két évvel ezelőtt megjelent nagysikerű Napló után, most – nagyrészt – ismeretlen fotókon elevenedik meg Fanni és Miklós fiatalkora, megismerkedésük, jegyességük jelenetei, családjuk és környezetük. A könyvben több mint háromszáz kép lát napvilágot a házaspár élettörténetének rendjében. A fejezeteket a szerkesztő rövid ismertetői vezetik be, hogy az olvasó végig képben legyen, követni tudja az eseményeket. A képaláírások részletesek, igyekeznek alaposabb magyarázatokkal szolgálni.

radnoti_arnyekban-eles-feny-vagyKülön említést érdemel, hogy az abdai tömegsír exhumálásakor előkerült, megrongálódott képeket, melyeket Radnóti Miklós az utolsó munkaszolgálatára vitt magával, és a kabátzsebében tartott, az album előkészületeinek részeként a Jaffa Kiadó restauráltatta, hogy a képeket a további pusztulástól megkímélje, és jelen állapotukban fennmaradhassanak. Természetesen ezek a képek is helyet kaptak a kötetben.

 

A könyv az alábbi linken vásárolható meg: http://www.jaffa.hu/akciok.php?akcio_id=274