Főoldal Életmód Gasztronómia SodaStream-újdonság: készítsünk sört otthon a Beer Bar segítségével!

SodaStream-újdonság: készítsünk sört otthon a Beer Bar segítségével!

Akár percek alatt elkészül otthon a sör a világ egyik vezető szénsavasító készülékgyártójának köszönhetően – a Beer Bar névre keresztelt SodaStream-rendszer egy különleges, főzött koncentrátumból és egy szódagépből áll, melyekkel másodpercek alatt elkészíthető és a TV elé varázsolható a meccsnézések elengedhetetlen kelléke.

sodastream-beer-bar-napimagazin

A Beer Bar első világos, autentikus ízvilágú „főzete” a Blondie nevet kapta, alkoholtartalma 4.5%, így megegyezik egy átlagos, globális márka termékeivel. Egy liter Blondie-ból körülbelül 3 liter sör készíthető cipekedés nélkül az otthon kényelmében.

Rossz hír viszont a hazai sör rajongóknak, hogy egyelőre itthon nem kapható a termék. A SodaStream úgy döntött, először néhány köztudottan sörös nemzet piacán indítja el az értékesítést, így jelenleg a márka saját németországi webáruházában és svájci vezető kiskereskedelmi egységekben kapható. Azonban nincs ok az aggodalomra, 2016 és 2017-ben várhatóan más piacokra is kiterjesztik a terméket. A szénsavasító készülékgyártó másik hatalmas sikere a kóla viszont már évek óta kapható itthon is, így ha otthon készített sörrel még nem, de kólával már teljessé tehető egy popcorn-os, szotyizós meccsnézés. A kóla mellett a piacon kapható népszerű ízvilágú, valamint gyümölcs és energiaszegény, cukormentes üdítőket is másodpercek alatt készíthetünk szódagéppel.

A BeerBar koncepció a gyártó SodaStream számára is egy izgalmas kaland. A márka szerint a szénsavas technológiákban hatalmas piaci potenciál van, ezért döntöttek úgy, hogy a sörkedvelőket is megcélozzák.