Főoldal Szabadidő Koncertek Ismét színpadon a Rapülők

Ismét színpadon a Rapülők

2017. február 25-én ad koncertet az Arénában a 90-es évek kultformációja, a Rapülők, Ájlávjú címmel.

Legutóbb 2006-ban állt össze a Rapülők harmadik stúdióalbumuk miatt, amelyet két teltházas arénás koncerttel támogattak meg – a koncertekről még DVD-t is kiadtak. Akkor a Riszájkling nevet adták a koncertnek és a lemeznek is. Lényegében a két első lemez válogatott anyagát adták ki újrahangszerelve, és most, 10 évvel később is erre készülnek. Meg nyilvánvalóan arra is, hogy megtöltsék a Sportarénát.

Geszti Péter a Class FM Morning Show-jában beszélt a tervezett koncertről. Azt mondta, hogy a ’90-es évek Magyarországa egy nagyon vidám és felszabadult hely volt, és ezt a vidámságot szeretnénk visszahozni a zenénkkel.

Mesélt arról is, hogy a későbbi hatalmas sikerekhez képest milyen nehezen indultak 1992-ben. Senki nem hitt bennük: a lemezkiadók szinte azonnal visszadobták a demo kazettájukat azzal az indokkal, hogy magyarul nem lehet rappelni. Egyelőre annyit lehet tudni az új lemezről és a koncertanyagról, hogy kicsit áthangszerelik a régi slágereket.

Első két albumukat (Rapülők – 1992, Rapeta – 1993) összesen több mint félmililó példányban adták el. Végül az együttes 1994-ben, a csúcson oszlott fel. Tizenkét év múlva, 2006-ban álltak össze újra, most pedig 10 évet vártak a következő durranással – összesen 25 év telt el az első album megjelenése óta. Természetesen jegyeket már lehet kapni a 2017-es februári koncertre: a legolcsóbb 7900, a legdrágább 19900 forintba kerül.