Főoldal Autó, motor Újdonságok Sportos, dinamikus külsővel érkezik az új, 2015-ös Volvo XC90 R-Design

Sportos, dinamikus külsővel érkezik az új, 2015-ös Volvo XC90 R-Design

volvo_xc90_r_design_1A Volvo Cars e változattal olyan ügyfeleket szeretne elérni, akik igazán sportos és dinamikus külsőt sugárzó autóval akarják lenyűgözni környezetüket.

„Az R-Design változatot olyan embereknek alkottuk, akik szenvedélyesen rajonganak az életet megfűszerező dolgokért.” – mondta Alain Visser, a Volvo Car Group kereskedelmi, ügyfélszolgálati és marketing ügyekért felelős alelnöke. „Azok az ügyfelek találják vonzónak, akik szeretik a szembetűnő és egyedi formai jegyeket. Az R-Design minden egyes részletét úgy alakítottuk ki, hogy erősítse az ügyfelek által kívánt egyéni és kifinomult megjelenést.”

Az agilis vezetési élményt a 400 lóerős teljesítményig választható Drive-E hajtásláncok és a teljesen új XC90 futómű biztosítják.

Különleges R-Design elemek

Az R-Design külső számos megkülönböztető részletet foglal magában, köztük a hűtőrácsot, az első légterelőt, a selyemfényű fém ablakkereteket, az integrált dupla kipufogócső végeket, a fényes tetősíneket és a matt ezüst tükörházakat. A dinamikus megjelenést a 20 collos vagy opcióként rendelhető 22 collos R-Design keréktárcsák teszik teljessé.

Belül a sportülésekhez és a perforált bőr borítású kormánykerékhez olyan R-Design részletek kapcsolódnak, mint a sebességváltó gomb, a pedálok, a szőnyegek és a megvilágított küszöbök. Emellett a vezető kap még egy exkluzív R-Design bőrborítású távirányító kulcsot is.

Tablet-szerű érintőképernyő

Természetesen az R-Design változat részét is képezi a középpontban elhelyezett tablet-szerű érintőképernyő és a 12.3 collos teljesen grafikus kijelző is. A kijelzőn egyedi R-Design téma jelenik meg. Az autón belüli vadonatúj kezelőegységen lényegében nincsenek gombok, így az autó kezelésének teljesen újszerű módját kínálja, valamint biztosítja a széleskörű internetes és felhő alapú termékek ill. szolgáltatások elérését.

Új modellváltozat stratégia

Az R-Design a négy elérhető változat egyike a Volvo Cars kétágú fára emlékeztető, megújított modellváltozat stratégiájában. A Kinetic felszereltségi szint jelenti az alapváltozatot, amelyet az igen versenyképes Momentum szint követ.

A fa két ágát az Inscription és az R-Design változatok képviselik. Az Inscription felszereltségi csomagot az elegáns megjelenést és a luxust kereső vásárlóknak szánják, míg az R-Design változatra a sportos és dinamikus kisugárzás a jellemző.

Elvben az Inscription és az R-Design változatok váltják a korábbi csúcsfelszereltségi szintet. Mindkét változat gondosan összeállított, emelt szintű tartalmat képvisel, hogy megfelelően hangsúlyozza megkülönböztető egyedi személyiségjegyeiket.” – mondta Alain Visser.