Főoldal Szabadidő Utazás Szentivánéji Álom Expressz a MÁV Nosztalgiával: élményvonat Wachauba

Szentivánéji Álom Expressz a MÁV Nosztalgiával: élményvonat Wachauba

2017-ben ismét a nyári napforduló alkalmával rendezik meg a nagyszabású tűzijátékkal egybekötött Szentivánéji ünnepséget Wachauban, az osztrák Dunakanyarban, ahol a MÁV Nosztalgia Élményvonat utasainak lehetősége nyílik meglátogatni annak legszebb helyeit.

Délután a középkori várromjáról híres Dürnsteinben tehetnek sétát, majd kora este tovább indulunk Spitz an der Donauba. A tűzijáték és  a görögtűz az ünnepség leglátványosabb részét fogják képezni, amellyel a helyiek a nyár beköszöntét és az év legrövidebb éjszakáját ünneplik.

Nézzük, mely helyszíneket lehet bejárni a nap folyamán:

Dürnstrein

A fallal körülvett, pici Dürnstein városa bájos fekvésével, gyönyörű, kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával a Wachau jelképe, valószínűleg legtöbbet fotózott pontja. A főszezonban meglehetősen népszerű Dürnstein hírnevét, műemlékei és páratlan fekvése mellett elsősorban Oroszlánszívű Richárd angol királynak köszönheti, aki mintegy két éven át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét.

Spitz an der Donau

A kelta aplapítású város egy szőlődomb alján terül el a Duna északi partján, szemben a 712 méter magas Mühlberggel. Az ellenreformáció idején az evangélisták utolsó mentsváraként szolgált. Spitz főutcája egy 15. századi plébániatemplomhoz vezet. A városhoz közel találjuk meg Hinterhaus, a Kuenring lovagok várának romjait. A várostól északra a Rote Tor dombjáról gyönyörű kilátás nyílik a wachau völgyére.

A szerelvényt a legendás M61 sorozatú Nohab dízelmozdony vontatja. A vonatban étkező és bárkocsi közlekedik. Az utasok három kocsiosztály közül választhatnak: Standard, Pullman Club vagy Fekvőhelyes.

Előző cikkÉlet egy ritka betegséggel – kezdődik a hidradenitisz szuppurativa világhete
Következő cikkTollak helyett mégis inkább pikkelyek boríthatták a T. rexet