Főoldal Szabadidő Fesztivál Sziget 2016: hommage á David Bowie

Sziget 2016: hommage á David Bowie

Augusztus 10-én 23 órakor izgalmas koncerttel startol el az idei Magic Mirror programja a Sziget Fesztiválon. Színészek és zenészek tisztelegnek David Bowie életműve előtt egy ígéretes főhajtással.

sziget_fesztival_2012_005

 

Nézzük a felhozatalt: Blackstar, Absolute Beginners, China Girl, Fashion, Rebel Rebel, Wild is the Wind, Tonight, Modern Love, Heroes és más klasszikusok csendülnek el ezen az estén olyan előadók torkából, mint Ónodi Eszter, Jónás Vera, Kiss Llaci vagy az Amerikából éppen hazatért Kamarás Iván.

„Ashes to Ashes” – Bowie legendás dalát választottuk a koncert címadójának. Porból lettünk, porrá leszünk” – meséli Salamon András, az előadás rendezője.” És az alcím: hommage – tehát egy főhajtás a XX. század ikonja előtt, akinek életműve műfajokon ível át, és akinek talán a legnagyobb hatása volt mindannyiunkra, akik ezen a produkción dolgozunk attól a naptól kezdve, hogy január 10-én a halálhírére ébredtünk.”
A Zenekar tagjai, Juhász Gábor – gitár, Nagy Ádám – gitár, Gátos Iván – zongora, Gátos Bálint – basszus és Gerendás Dániel – dob. A mikrofon mögött pedig ők váltják egymást: Ónodi Eszter, Hámori Gabriella, Jónás Vera, Németh Juci, Varga Zsuzsa, Másik János, Müller Péter Sziámi, Gyabronka József, Thuróczy Szabolcs, Kamarás Iván, Kiss Laci, Nina Josephs, Frank Scuderi.

Előző cikkHosszú Katinka 100 méter háton is aranyérmes
Következő cikkMár kapható a Suicide Squad filmzenéje