Főoldal Kultúra Oktatás Szórakoztató és kreatív gyerekprogramok az őszi szünetre

Szórakoztató és kreatív gyerekprogramok az őszi szünetre

Az elmúlt időszak nem csak a gyerekek, de a szülők számára is embert próbáló feladat volt. Ezért sok szülő szeretné, ha az őszi szünetben olyan elfoglaltságot találhatna gyerekének, ahol a korosztályával lehet, szórakozhat, kikapcsolódhat, mindezt lehetőleg egy fejlesztő környezetben. Összeállításunkban olyan programokat kerestünk, amelyek segítségével ez az egy hét sok-sok új élményt hozhat kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. 

Különleges bábelőadás Micimackóval

A Stúdió K színház legújabb bemutatója gyerekkorunk egyik ikonikus szereplőjét, Micimackót kelti életre, csak éppen a megszokott fordulatok helyett egy kicsit másképp. Gedeon bácsi a lomtalanításra szánt ócskaságok között játékállatokra bukkan. Különösen Zizimackónak örül, aki régi meséjére, a Micimackóra emlékezteti. És hát a többi kidobott játékállat is ismerős: Czacza, a falatka mangalica, Gyuszi, a nyuszibazár boltosa, vagy akár Carla mama és a zsebében lakó Nyüzsi. Fordulatos kalandok során nyomozás indul bizonyos titokzatos lábnyomok ügyében, aztán meg számos rejtélyre fény derül, de sok titok bizony titok marad. A Stúdió K Színház gyerekeknek szóló mesejátékai évről-évre elnyerik a Színikritikusok legjobb gyerekelőadásnak járó díját. Ez az előadás is jó eséllyel indul ezért a címért.

Robotok és Mars-küldetés

A Logiscool iskoláiban Mars-küldetés, kíváncsi robotok és felfedezésre váró új világok várják a gyerekeket az őszi szünetben. A programozó táborokban a fiatalok megalkothatják saját számítógépes játékukat, megismerhetik, hogyan gondolkodnak a gépek, sőt programozhatják is őket. A Minecraft táborokban a gyerekek igazi fejlesztőnek és dizájnernek érezhetik magukat, sőt, még a Marson is küldetést teljesíthetnek, míg a Roblox táborokban a résztvevők kedvenc játékuk alkotóivá válnak. A digitális táborokban pedig az alkotásé és a vizualitásé a főszerep videóvágás, honlap készítés és egyéb kreatív elfoglaltságok segítségével. A jelenlegi vírushelyzet miatt a szervezők kiemelten figyelnek a gyerekek biztonságára, a táborok az ország számos pontján található Logiscool iskolákban és online is elérhetők.

Fotó: Hargitay Olivér

Tökfaragás- kertészkedés mesehősökkel

A Füvészkert is izgalmas programokkal várja a gyerekeket az őszi szünetben. A „Mesehősök növényei” program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. A kicsik játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról, mindezt saját tapasztalat útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.

A foglalkozás 1 órát tart, és a lelkes fiatal kertészek haza is vihetik az általuk elültetett növényt, hogy otthon tovább gondozhassák, figyelve, ahogy a kis növényke cseperedik. Több foglalkozás közül is választhatunk, sok-sok tematikával, így érdemes a lehetőségek között mazsolázni, gyermekünkkel együtt kiválasztani a kedvencét.

Előző cikkPraktikus tanácsok az őszi kerti munkához
Következő cikkEgy sajtótörténelmi cikk születése és ami utána következett