Főoldal Kultúra Oktatás Tehetségfesztivál: gyermeknapi rendezvény, ahol a tehetség a fontos

Tehetségfesztivál: gyermeknapi rendezvény, ahol a tehetség a fontos

Különleges, gyerekeknek szóló rendezvény került megrendezésre a hétvégén Tehetségfesztivál néven.

Az esemény célja egy olyan tehetségtematikájú program létrehozása volt, ahol a gyermekek játékos és izgalmas módon ismerhették meg a különböző foglalkozásokat a művészetektől egészen a természettudományokig.

A fesztivál helyszíne a budakeszi Szilfa-tisztás volt, ami a Vadaspark közelsége miatt még érdekesebbé tette az eseményt. Az egész napos program, mely egybeesett a gyereknappal, lehetőséget teremtett arra, hogy a tehetséget, mint lehetőséget tágabban megismerjék, amelyet a különböző területekről érkezett hazai előadók saját életútjukkal, megfogalmazásukkal és történetükkel mutattak be.

 

Rengeteg interaktív program várta  a gyerekeket

Vendégszereplőként olyan előadók vettek részt az eseményen, akik igazi példaképek lehetnek a gyermekek számára, hiszen jelentős eredményeket értek el a saját szakmájukon belül:

  • Bácsi Péter – birkózó Európa és világbajnok, olimpikon, világ- és Európa-bajnok magyar birkózó, a Ferencváros versenyzője
  • Lukoviczki Réka – “Robotlány” blogger és motivációs előadó
  • Dr. Szalai Sándor – űrszondafejlesztő mérnök
  • Dr. Ősi Attila – őslénykutató, geológus
  • Dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna – szervezetfejlesztő, tréner
  • Végh Bálint – autóipari tanácsadó, PwC Magyarország Üzleti tanácsadás üzletágának szakértője, (ex)gasztroblogger, hosszútávfutó

Novák Katalin nyitotta meg a rendezvényt

A rendezvényt Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Jávor Balázs, az új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. tehetségfejlesztési igazgatója.

Jávor Balázs is köszöntőt mondott

A nap folyamán fiatal tehetségek is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, akik változatos művészeti produkciókat mutattak be, majd a nap végén a már befutott tehetség, Radics Gigi lépett fel.

A Csillagszemű táncegyüttes bemutatója

A Csillagszemű táncegyüttes bemutatója

A FitKid (Csongrád) bemutatója

Az esemény a pedagógusokat is segíti gyakorlati és módszertani szempontból, hogy új ötleteket merítsenek, és szakmai tudásuk gazdagodjon a tehetséggondozás terén.

Az interaktív standokon, a műhelymunkákat irányító szakemberek az élmény alapú tanulás eszközeivel segítették a gyerekek és a felnőttek bevonódását a tehetségterületekhez kapcsolódó tevékenységekbe.

 

Előző cikkCirkusszal ünnepli a Quimby a 10 éves Dürer Kertet
Következő cikkMagyarországra jön a Massive Attack