Főoldal Életmód Gasztronómia Catler JE 4010: hűsítő gyümölcsitalok forró nyári napokra

[TESZT] Catler JE 4010: hűsítő gyümölcsitalok forró nyári napokra

Tagadhatatlanul beköszöntött a nyár, s szinte azonnal magával hozta a kánikulát is. Mi sem esik jobban ebben az időben, mint egy pohár hideg hűsítő ital, melyet a szerencsésebbek vízpart mellett vagy egy klimatizált szoba kellemes zugában fogyaszthatnak el.

catler_je4010_3Fontos, hogy ilyen meleg időben fokozottan figyeljünk arra, hogy rengeteg, legalább 2-3 liter folyadékot fogyasszunk naponta, éppen ezért most megmutatjuk, hogyan lehet igazán egészséges és hűsítő gyümöcsleveket készíteni.

Egészséges gyümölcskoktélok végtelen tárháza

Nyáron szerencsére nem nehéz megfelelő gyümölcsöt vagy zöldséget találnunk, ugyanis sokféle terem belőlük ebben az időszakban. Az, hogy milyen nedűt készítünk magunknak, csak a képzeletünk és az ízlésünk szabhat határt.

De mire is van szükségünk hozzá? A legjobb, ha beszerzünk egy jó minőségű gyümölcscentrifugát, amivel gyorsan és hatékonyan tudjuk kinyerni a gyümölcsök és zöldséget levét. A mi választásunk a Catler JE 4010 gyümcsölcentrifugára esett, ugyanis hihetlenül gyors és praktikus vele dolgozni.

IMG_76941fontos, hogy jó minőségű gyümölcscentrifugát válasszunk!

Éles titánkéssel és minőségi nemesacél mikroszűrővel rendelkezik, melynek falán 40 000 kisméretű lyuk található, éppen ezért a maximális lémennyiséget és minőségi, friss gyümöcslevet tudunk kinyerni minimális idő alatt.

catler_je4010_1Mi kétféle gyümölcsitalt készítettünk: egy alma, narancs és répa koktélt, valamint egy trópusibb ihletésű ananász, banán és eper italt.

Fontos, hogy minden gyümölcsöt és zöldséget alaposan mossunk és tisztísunk meg használat előtt. Mivel a Catler JE 4010 gyümcsölcentrifugának vastagabb a nyílása mint az átlag termékeknek, ezért nekünk nem volt szükségünk arra, hogy kisebb darabokra vágjuk a gyümölcsöket, de általában erre is mindig szükség van.

catler_je4010_2

válasszunk olyan gyümölcsöt és zöldséget, amit szeretünk

Ha a gyümölcsöket és zöldésgeket előkészítettük, akkor jöhet maga a lényeg: az értékes nedű kinyerése! Kapcsoljuk be a gépet, majd állítsuk be a megfelelő fokozatot rajta. A fokozat mértéke természetesen a termények keménységétől függnek: minnél keményebb, annál magasabb fokozatra van szükség.

catler_je4010_5ne felejtsük el beállítani a gyümölcscentrifuga intenzitását

Ha ez megvan, elkezdhetjük berakni a gyümölcsöket a gép nyílásába, szépen egyenként, majd a hozzá tartozó lenyomóval rásegítve leturmixoljuk őket. Ez a folyamat körülbelül 2-3 percet vesz igénybe.

catler_je4010_6pár perc alatt kész a nagyon finom gyümölcslé

Mennyi gyümölcsre van szükségünk? Ezt a termény mérete határozza meg, de általában egy egy-egy darab mindegyikből bőven elég 1-2 főnek. A kész italok mindig frissen fogyasszuk, nem érdemes sokáig tárolni őket, hiszen akkor már veszítenek tápanyagtartalmukból!

catler_je4010_8közvetlenül facsarás után várjunk egy kicsit, hogy leülepedjen a tetején képződött hab

A centrifugálás „melléktermékét”, a megmaradt pürét sem érdemes kidobni, ugyanis az is bőven elfogyaszható önmagában, vagy süteményekbe, szószokra rakva.

catler_je4010_10alma-, narancs- és répalé

2 főre:

2 db alma

2 db narancs

2 db közepes sárgarépa

catler_je4010_10 (2)ananász-,banán és eperlé

2 főre:

1 egész ananász

2 db banán

10 szem eper