Főoldal Életmód Wellness, fitness Domyos Essential 2 – garantált mozgás télen is

[TESZT] Domyos Essential 2 – garantált mozgás télen is

Nyilván a téli hónapokban csökken a kültéri aktivitások száma, így az odakinn űzhető sportoké is. Bár sokan futnak, edzenek, kerékpároznak télvíz idején is, mindenképp érdemes könnyedebben és kényelmesebben kivitelezhető alternatívák után nézni. A Domyos Essential 2 szobakerékpár pontosan ilyen.

domyos-essential-2-szobakerekpar-decathlon-teszt-napimagazin-001

Tévedés azt gondolni, hogy egy szobakerékpárral mindössze az alsó testtájat tudjuk jó kondícióban tartani. Tény, hogy a combizmok kapják a legnagyobb terhelést kerékpározásnál, de a fenék, a derék, és a has is jelentős edzés alá esik – nem beszélve a karokról, hátról, nyakról is.

Tehát alapvetően a Domyos Essential 2 használatával egy olyan univerzális sporteszközt tudunk beszerezni, amellyel szinte minden, ami a gimnasztikához elengedhetetlen, lefedésre kerül. Hajrá, alakformálás, hajrá kardió!

A Domyos Essential 2 kialakítása tetszetős, modern, a dobozolás is viszonylag praktikus, egy átlagos autó átlagos csomagterébe kompromisszumok nélkül belefér a doboz szállításnál, s a súly sem vészes. Kicsomagolás után úgy 1-1.5 órát azért szánjunk (2 főre szabott feladat) az összeszerelésre, már csak azért is, mert nem árt folyamatosan leellenőrizni minden egyes munkafázist a mellékelt útmutató alapján, hogy a későbbiekben is garantált legyen a biztonságos üzemeltetés.

domyos-essential-2-szobakerekpar-decathlon-teszt-napimagazin-006

Tíz fokozatban állítható a Domyos Essential 2 ülésmagassága, ehhez egy rugós, biztonsági záras kapcsoló áll rendelkezésre. Az ülés kialakítása közepesen kemény, megfelelő pozícióba állítva 20-30 perc után is kényelmesnek tűnt. A pedálok elhelyezkedése is ad az ergonómiára, nem érezzük úgy, hogy „előre tekerünk”, a testtartás meg tud maradni optimális szinteken.

domyos-essential-2-szobakerekpar-decathlon-teszt-napimagazin-005

Kimondottan kényelmes, és szintén ergonomikus a Domyos Essential 2 kormánya, egybefüggő rudazat, puha, szivacsos, valamennyire nedvszívó anyaggal bevonva.

domyos-essential-2-szobakerekpar-decathlon-teszt-napimagazin-009

A kormányrúd alsó részére került kialakításra a multifunkciós kijelző egység, amely méri az elégetett kalória mennyiségét, a megtett távolságot kilométerben vagy épp mérföldben, az eltelt időt, a pillanatnyi sebességet kilométer/órában vagy akár MPH-ban, illetve a pillanatnyi pulzusszámot is.

domyos-essential-2-szobakerekpar-decathlon-teszt-napimagazin-007

A megfelelő coachinghoz a Domyos Essential 2 egy 4 kilogramm súlyú lendkereket használ, mely a kormányrúdon található profilállítóval 8 nehézségi fokozatban állítható. Ügyelni kell viszont arra, hogy pedálozás közben ne állítsunk a tárcsán, mivel úgy károsodhat a bowdenes rendszer; mindig hagyjunk kifutást 1-1 fokozat közt. Ami nem is árt, ha folyamatos jelleggel edzünk, 20-30 percen át.

domyos-essential-2-szobakerekpar-decathlon-teszt-napimagazin-010

Nem véletlenül hangsúlyozzuk az optimális időtartamot, ez egy átlagos felnőtt szervezet számára az ajánlott – persze sok minden függ a fizikumtól, az erőnléttől, illetve a kitűzött céloktól (fogyás, izomtömeg növelése, és a többi).

domyos-essential-2-szobakerekpar-decathlon-teszt-napimagazin-004

A Domyos Essential 2 szobakerékpár a Decathlon áruházaiban szerezhető be.

Domyos Essential 2 specifikációk

Ellenállás: manuális, 8 nehézségi szint

Lendkerék: 4 kg

Használat: alkalmankénti

Összetétel: váz – 100 % acél, külső anyagok – 100 % poliamid

Ajánlott: a kondíció megőrzéséhez (alkalmankénti használatra).

Garancia: 5 év a vázra, 2 év a szerelésre és az alkatrészekre.

Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, Sony, KonzolvilágEPSONMyActionCam, Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte