Főoldal Divat, szépség Smink MAC Crushed Metallic Pigment – Aloha

[TESZT] MAC Crushed Metallic Pigment – Aloha

A MAC márciusban több kollekcióval is jelentkezett, ezek közül a MAC Vera egy üde színfolt: pasztell és élénk színek, igazi tavaszi hangulat fogja el az embert a termékek és a kampányfotók láttán! Ennek a kollekciónak érdekes darabjai a Crushed Metallic pigmentek, egészen pontosan három: Butterfly Party, Stawberry Patch és Aloha.

mac_crushed_metallic_pigment_1

Ez utóbbit vettük egy kicsit közelebbről szemügyre. A megszokott fekete csomagoláson belül két kis rekeszt találunk, melyben két-két kis tégely lapul, így összesen négy árnyalattal gazdálkodhatunk, amik az Aloha (piszkosabb kakaó barna árnyalat) , Campfire (gazdagabb réz árnyalat), Lantern Light (fémes bronz árnyalat) és Shifting Sands (fémes pezsgőszín) névre hallgatnak. Egy tégelyben viszonylag nagy mennyiséget találunk, elég hosszú ideig elég lehet, de vigyázzunk rá, hogy ne boruljon ki! Érdemes egyébként összepréselni a pigmenteket, hiszen akkor sokkal biztonságosabb és egyszerűbb használni. Erről egy hasznos videót találtok alább:

A pigmentekben az a jó, hogy milliónyi felhasználási módja van. A szemünkön kívül használhatjuk akár arca alapozóba keverve,  testre a testápolóba keverve vagy épp a körömre a körömlakkba téve. Természetesen érdemes figyelni az arányokra, nem mindegy, hogy mennyit vegyítünk bele, itt is a kevesebb több elv az érvényes.

mac_crushed_metallic_pigment_2  mac_crushed_metallic_pigment_3

Ha a szemre szeretnénk felvinni, érdemes valamilyen alapot használnunk alá. Ez lehet alapozó, krémes szemhéjfesték vagy bármilyen szemhéjbázis. Én általában applikátorral viszem fel, majd ecsettel satírozom, így sokkal egyszerűbb vele dolgozni. Mivel nagyon könnyen lepotyoghatnak a szemcsék a szem alá, inkább utána alapozzunk vagy rakjunk púdergátat (nagyobb mennyiségű púdert) a szem alá, amit a szemfestés után söpörjünk le egy ecsettel.

A MAC igazán gyönyörű árnyalatokat gyűjtött össze ebbe a négy kis tégelybe, könnyű velük dolgozni, valódi fémes csillogást kapunk végeredménképp! Ami az árát illet, a 9900 forint először soknak tűnhet, de mivel nagyon sokáig kitart, így ténylegesen jó vétel lehet bárki számára. Ráadásul a színeket összekeverve újabb árnyalatokat kapunk, a felhasználási módoknak csak a képzeletünk szab határt!