Főoldal Életmód Wellness, fitness Sencor SBS 7000 – minden egyben a jó fitneszhez

[TESZT] Sencor SBS 7000 – minden egyben a jó fitneszhez

Bár a Sencor SBS 7000 digitális személymérlege alapvetően testzsír-százalékot és vízháztartást is mér, nyugodt szívvel választható általánosabb értelemben vett felhasználáshoz is.

sencor-sbs-7000-teszt-napimagazin-1

Mi viszont kifejezetten örültünk a termék érkezésének, hiszen masszívan jelen van életünkben a sport, mozgás, egészséges életmód és minden olyasmi, ami ezekhez a témákhoz kapcsolható.

A Sencor SBS 7000 külsőre kifejezetten modern, dizájnos hatást kelt, ehhez a lekerekített szélek, a viszonylag nagy, 61×59 milliméteres digitális, kék háttérvilágítású inverz kijelző, valamint domináns, mindösszesen 22 milliméteres vékonyság is jelentős mértékben hozzájárul.

Ahhoz, hogy egy személymérleg strapabíró legyen, elengedhetetlen az edzett, biztonsági üveg jelenléte. A Sencor SBS 7000 ilyen, 6 milliméter vastag, hőkezelt burkolatot kapott: a maximális terhelhetőség 180 kilogramm, ezt bár nem mértük, de nyilván bírja is minden további nélkül. A mérés 100 grammos mértékegységekben zajlik, a mérési pontosság pedig 100 grammos eltéréssel van megadva. Tehát ennyit tévedhet a Sencor SBS 7000, még pont belefér.

Mérésnél azonnal bekapcsol a Sencor SBS 7000, úgy 1 másodperces késleltetéssel. Az eszköz 8, egymástól független profilt képes tárolni, így az egész család külön-külön figyelemmel kísérheti a testsúly, a testzsír, valamint a vízháztartás adatainak változását. Ráadásként automatikus személyfelismerő funkcióval is el lett látva a termék, ami működött is két külön profil kapcsán.

A kijelzés jól értelmezhető, egymástól elkülönített szakaszokat jelent, a testzsír mérési tartománya 3-50 százalék (0.1 százalékos egységekben), a vízháztartásé pedig 25-75 százalék (szintén 0.1 százalékos egységekkel). Mindezeken felül következtető értéket kaphatunk átlagszámítással az izom- és csonttömeg kapcsán, itt 25-75 százalékot jelent a mérés (izomtömeg), valamint 10 kilogrammig megy ki a tartomány (csonttömeg).

Ha elvégeztük a mérési procedúrát a Sencor SBS 7000 személymérleggel, hozzávetőlegesen 10 másodperc kell, hogy kikapcsoljon, azaz készenléti állapotba kerüljön. Bár 4 darab AAA típusú elemmel lehet működésre bírni az eszközt, célszerű inkább újratölthető (akkumulátor) elemeket vásárolni mellé, függően attól persze, hogy mennyire lesz intenzív a felhasználás.

Sencor SBS 7000 specifikációk

Max. teherbírás: 180 kilogramm
Auto ON/OFF: van
Testzsír: van
Testvíz: van
Érték memória: van
Mérési pontosság: 100 gramm
Tápellátás: AAA elem, akkumulátor 4x
Magasság:2.1 centiméter
Szélesség: 32 centiméter
Mélység: 32 centiméter
Szín: fekete
Súly: 2 kilogramm