Főoldal Életmód Gasztronómia Catler BL 8011 – az asztali mixer, ami nem hiányozhat a...

[TESZT] Catler BL 8011 – az asztali mixer, ami nem hiányozhat a konyhából

Közhely, de ténylegesen vannak olyan konyhai és egyéb háztartási eszközök, amelyek hiánya már-már elviselhetetlen egy jól felszerelt konyhában. A Catler BL 8011 asztali mixer pontosan ilyen must have verzió, még akkor is, ha az ára kissé borsonak tűnhet első (és második) blikkre.

catler-bl-8011-teszt-napimagazin-4

Persze a relatíve magas ár mikéntje rögvest több értelmet nyer, amint próbálgatjuk a Catler BL 8011 funkcióit, de erről majd lejjebb, menjünk szépen, sorjában. A kialakítás legfőképp az, ami megragadja a vásárló tekintetét először, hiszen a nemesacél kialakítás, a társított Tritanu alapanyagból öntött 1.5 literes keverőedény mind csalogatóak.

No meg persze tudni kell, hogy az ausztrál Catler csupa olyan minőségi, előreláthatólag hosszú távon szolgáló terméket gyárt, melyek megvásárlása után 1 évvel nem kell azon törni a fejünket, hogy miként s hogyan tovább, ideje utódot keresni. A Catler BL 8011 pontosan ilyen, ha beszerezzük, jó időre fújtak az ilyen irányú gondoknak.

Természetesen a Catler BL 8011 univerzális konyhai kiegészítő felhasználásra lett tervezve. Ennek megfelelően aprít, kever, ahogy annak lennie kell. Itt jó szolgálatot tesz a Kinetix elnevezésű késrendszer, melyek széles és borotvaéles pengékből állnak össze, ráadásul a keverőtál alján kialakított elhelyezés is garantálja, hogy szinte 100 százalékban felaprítsa mindazt, amit beleöntünk. Lehet ez akár jég is, az elmúlt hetek nagy melegében például perfekt jégkását készítettünk a Catler BL 8011 közreműködésével pillanatok alatt.

catler-bl-8011-teszt-napimagazin-5

Mindehhez a tudáshoz meglepően csendes működés társul, ugyanakkor ha magasabb fokozatba kapcsolunk, csodák nincsenek, beindul a gépezet szó szerint. Bár decibelszintet nem mértünk, de a hasonszőrű és hasonló tudású eszközökhöz képest – egyező árkategóriában – mindenképp csendesnek jellemezhető a Catler BL 8011.

Tökéletesen alkalmas a tesztben szereplő asztali mixer számos étel előkészítéséhez, tehát hozzávaló alapanyagokat is minden további nélkül darabolhatunk, keverhetünk segítségével.

catler-bl-8011-teszt-napimagazin-1

Amúgy a Catler magyarországi lokalizált honlapján számtalan receptet találhatunk, melyekhez hathatós segítséget nyújthat a Catler BL 8011 közreműködőként.
Hogy ne maradjunk kijelző nélkül, a Catler BL 8011 fel lett szerelve egy jól átlátható, informatív LCD panellel is, itt az aprítási-keverési folyamatokhoz szükséges hátralévő időn felül egyéb hasznos, pillanatnyi információkat is láthatunk. Nyilván a visszaszámlálás a leginkább hasznos, ennek segítségével ténylegesen annyi időt töltünk a funkciók használatával, amennyi szükséges.

catler-bl-8011-teszt-napimagazin-2

Fontos, hogy egy asztali mixernél jól megoldott legyen a keverőedény mozgatása, gyakorlati használata például kiöntés esetén. A Catler BL 8011 1.5 liter űrtartalmú Tritanu keverőedénye egyedi Catler-tervezésű fogantyút kapott, ami teljesen kifogástalan ergonómiai szempontból – kisebb és nagyobb kézbe is remekbeszabottan illeszkedik. A keverőedény fedele pedig könnyedén távolítható el és helyezhető vissza, ez fontos szempont lehet például mosogatásnál.

catler-bl-8011-teszt-napimagazin-8

A Catler BL 8011 keverőedénye optimálisan tisztítható, akár kézzel, akár mosogatógépben is. Javallott, hogy iktassunk azért be gyakran egy-egy kézi tisztítást is, hiszen a rejtettebb zugok így alaposabban tarthatók higiénikusan.

catler-bl-8011-teszt-napimagazin-6

Öt sebességfokozat funkciót hordoz a Catler BL 8011, ezekhez tartozik egy speciális Pulse gomb is, így szakaszos működtetést lehet prezentálni. Érdemes használni az előre programozott Smoothie és Ice Crush profilokat is, így ténylegesen annyi ideig dolgozik a rendszer, amennyi szükséges.

catler-bl-8011-teszt-napimagazin-9

Catler BL 8011 további részletek, specifikációk: IDE kattintva érhetők el.

Még több fotó: Napimagazin.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte