Főoldal Életmód Vásárlás A kávézás szerelmeseit célozzák meg a Catler újdonságai

A kávézás szerelmeseit célozzák meg a Catler újdonságai

A csúcskategóriás konyhai gépeket gyártó Catler tovább bővíti termékkínálatát Magyarországon.

Az ausztrál márka újdonságai között két „karos” kávéfőző, illetve egy tejhabosító kapott helyet. „Az új készülékek a jelenlegi kínálatban található termékekhez hasonlóan barista kávéfőzési élményt és könnyű kezelhetőséget nyújtanak” – jegyezte meg Rutai Gergely, a Catler marketing menedzsere.

Az új készülékek sorát az ES 4050 kétcsészés kávéfőző nyitja, mely a Catler más konyhai gépeihez hasonlóan letisztult megjelenéssel és időtálló dizájnnal rendelkezik. Az ES 4050-es elsősorban azok igényeit hivatott kielégíteni, akik a karakteres, lágy cremával készülő eszpresszókat részesítik előnyben. Az eszpresszó egy évszaktól független kávé, hiszen minden időben képes tetőtől-talpig feltölteni energiával testünket.

Az ES 4050-es megalkotásnál a Catler törekedett arra, hogy az ausztrál márka kávékínálatának egyik legújabb tagja is rendelkezzen azokkal az előnyökkel, melyek igazán szerethetővé teszik a Catler kávéfőzőket. Így például könnyen takarítható, kihúzható és szétszerelhető csepptálcával rendelkezik, emellett a tamper is praktikus helyen, a készülék bal oldalán került elhelyezésre.

Mindig készen áll

Az ES 4050-esnél az alacsony nyomás mellett indított előfőzés funkció a nyomás fokozatos (2-4 bar) emelésével biztosítja, hogy a kávé aromája maradéktalanul kivonásra kerüljön. A kávéfőző automata öblítés funkciója pedig lehetővé teszi, hogy az ES 4050-es mindig készen álljon a kávékészítésre, tejhab gőzölés és forró víz kiengedés után is. Az ilyenkor fennmaradó vizet automatikusan kiengedi a készülék a csepptálcára, így a kávéaroma kivonásához szükséges hőmérséklet biztosan optimális lesz. Az ES 4050-es kávéfőző, más Catler készülékekhez hasonlóan professzionális kezelhetőséget biztosít, így minden egyes kávé elkészítése igazi élmény lehet, mellyel nemcsak magunkat, hanem barátainkat és szeretteinket is megajándékozhatjuk az év minden napján.

catler-ES-4050

Újabb kétcsészés kávéfőző

Szintén a Catler idei újdonságai közé tartozik az ES 8011 SE kétcsészés kávéfőző, mely tökéletesen alkalmas presszókávé, capuccino, latte és más kávéfélék elkészítéséhez. Az ES 4050-eshes hasonlóan az ES 8011 SE-nél is lehetőség van előgőzölésre alacsony víznyomás mellett. „Az új kávéfőző továbbá olyan elektromos szeleppel rendelkezik (DryPuck funkció), mely a szűrőből a kávéaroma kivonása után eltávolítja a felesleges vizet, ennek köszönhetően a kávépogácsa könnyedén kivehető a szűrőből” – tette hozzá Rutai Gergely.

A tökéletes aromakivonást szolgálja az elektronikus PID hőmérsékletszabályzás is, mely az elkészítendő kávé megfelelő hőmérsékletének beállítására is alkalmas, de legfőbb feladata az egyenletes vízhőmérséklet biztosítása az aromakivonás folyamatának végéig, mely a finom kávé készítésének egyik alapfeltétele. Az 1700 W teljesítménynek köszönhetően mindig tökéletes eredményt, erőteljes gőzt és gyors kávékészítést kapunk. A készülék további előnye, hogy csepptálcáján különösen nagy hely áll rendelkezésre hosszú kávé elkészítéséhez.

catler-ES-8011-SE_1

Az új ES 8011 SE-hez több kiegészítő tartozék és funkció áll rendelkezésre. A RazorTM precíziós adagoló az őrlemény pontos adagolását segíti, emellett rendelkezésre áll egy 360°-ban forgatható gőzcső a hatékony tejgőzölés érdekében, továbbá megtalálható a készüléken egy különálló forró víz kimenet is, mely kiválóan használható a kávéscsészék előmelegítésére. A Catler más kétcsészés kávéfőzőihez hasonlóan az ES 4050-es a baristák tökéletes kiszolgálása érdekében szimpla és dupla fenekű szűrökkel rendelkezik.

Tejhabosító beépített hőfokszabályozóval

A Catler kávéfőzők tökéletes kiegészítője lehet az MJ 2010-es tejhabosító, mely beépített hőfokszabályozójának köszönhetően a tej hőmérséklete pontosan beállítható, ezzel pedig annak odaégése is elkerülhető. A nemesacélból készült 480 milliliteres űrtartalommal rendelkező kancsó 55° – 75°C hőmérséklet tartományban képes a tej habosítására. “A készülék más egyéb Catler készülékekhez hasonlóan nemesacéból készül, ennek köszönhetően könnyű tisztán tartani, és esztétikailag is kellemes látványt nyújt, így méltó dísze lehet a modern, innovatív konyháknak” – tette hozzá a Catler termékmenedzsere.

catler-MJ-2010