Főoldal Életmód Otthon Sencor SFH 9014 – fűtsünk hatékonyan, hamarosan itt a hideg időjárás

[TESZT] Sencor SFH 9014 – fűtsünk hatékonyan, hamarosan itt a hideg időjárás

Számos megkeresést kaptunk olvasóinktól: ildomos lenne bemutatnunk olyan alternatívát, amelyek jól kiegészítik a már meglévő, telepített fűtésrendszert, kis- vagy közepes helyiségekben. A Sencor SFH 9014 kerámia hősugárzó pontosan ilyen problémákra kínálhat hathatós megoldást.

sencor-sfh-9014-teszt-napimagazin

Elöljáróban le kell szögeznünk: A Sencor SFH 9014 nem helyettesít hagyományos értelemben vett radiátort, gázkonvektort, legfeljebb kiegészíti azok jelenlétét. Persze sok minden függ a telepítés mikéntjétől, tehát ha mondjuk egy belvárosi, régebbi építésű ingatlanjának úgy 10-15 négyzetméteres szobáját kell felmelegíteni, meg lehet próbálni – bár a nagy belmagasság miatt itt is lesznek azért korlátok.

A Sencor SFH 9014 egy PTC fűtőelemmel felruházott mozgatható kerámia alapú hősugárzó, 2500 Wattos maximális teljesítménnyel. A dizájn kifejezetten futurisztikus a maga nemében, így alapvetően bármely, jelen ízlés szerint berendezett helyiség tökély kiegészítője is lehet – ami ugye fontos, főként, ha állandó kellékként használjuk az eszközt.

Érintésérzékelős vezérlőpanelt kapott a Sencor SFH 9014, ahol az aktuális információkat kísérhetjük figyelemmel, valamint a pillanatnyi hőmérséklet alakulás is itt olvasható le. A termék pontos hőérzékelőt kapott, ez a külső hőmérsékletet mutatja, itt rá kell számolni azért 1-2 fokot a fűtőtest közvetlen környezetében a kijelzetthez viszonyítva.
Energiafelhasználás tekintetében átlagosnak jellemezhető a Sencor SFH 9014, a hatékonyság érdekében két fűtő teljesítményfokozat áll rendelkezésre: 1300 és 1500 Wattos profilok közül választhatunk, értelemszerűen enyhébb, és hűvösebb napok esetében.

15 és 35 fok közti tartományt fűt fel hatékonyan a Sencor SFH 9014. Az alsó érték nem azt jelenti, hogy melegebb időben képes lehűteni a szobát 15 fokosra, gyakorlatban inkább úgy kalkuláljunk, hogy 15 fokosra lehűlt helyiséget képes 20-23 fokra feltornászni maximum teljesítményen. Ahogy írtuk, sok függ az adott felület nagyságától, a felfűtési időtartam ennek folyományaként változik.

Rotálni is lehet a Sencor SFH 9014 kerámia hősugárzóval, ami azt jelenti, hogy 80 fokos szögben jobbra és balra is képes a termék szétszórni a sugárzott hőt. Ez szintén praktikus opció, hiszen így hatékonyabbá tehető az adott szoba, terem befűtése még rövidebb idő alatt, valamint mindenhová jut a meleg levegőből, elosztottabban.

Ha véletlenül meglöknénk az eszközt, és az felborulna, nincs ok az aggodalomra. Ugyanis a Sencor SFH 9014 automatikus kioldóval rendelkezik, amely ilyen esetekben rögvest áramtalanítja a rendszert, és kikapcsolt állapotba helyezi azt. Szintúgy, ha túlhevülés veszélye áll fenn: minden nullázódik, és külső beavatkozás válik szükségessé.

A Sencor SFH 9014 kompakt méretezése segít abban, hogy szinte mindenhol jól elhelyezhető legyen a termék: 84 centiméter magassággal, 26.3 centiméter mélységgel és szélességgel rendelkezik. Ráadásként pedig egy könnyen kezelhető távirányító is rendelkezésünkre áll a telkes kényelem érdekében.

Sencor SHF 9014 specifikációk

Maximális teljesítmény: 2500 W

Beállítási fokozat: 2

Termosztát: nincs

Túlhevülés biztosíték: van

Hideg levegő. nincs

Magasság: 84 cm

Szélesség: 26.3 cm

Mélység: 26.3 cm

Szín: fekete

Tömeg: 4.5 kg

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte