Főoldal Életmód Gasztronómia Sencor SFR 5320WH – forrólevegős fritőz, amellyel olaj nélkül süthetünk

[TESZT] Sencor SFR 5320WH – forrólevegős fritőz, amellyel olaj nélkül süthetünk

Ha a klasszikus értelemben vett fritőzre, azaz olajsütőre gondolunk, egyértelmű, hogy az étolaj, mint kiegészítő alapanyag ugrik be a sütés kapcsán. Nem véletlen, hiszen a hagyományos fritőzök értelemszerűen étolajjal működnek, a fűtőszál a tálba helyezett olajat hevíti (akár a tűzhely platnijára helyezett serpenyőben), majd a sütés így jön létre. A Sencor SFR 5320WH megtöri a tradíciókat, és légkeveréssel, levegőkeringetéssel alkot.

Legfrissebb háztartásigép tesztünkben tehát a Sencor SFR 5320WH kerül nagyító alá. Mivel egyre kiemeltebb szerepet kap az egészséges étkezés, ezért nagyon fontos, hogy olyan, a mai kor követelményeinek megfelelő eszközöket használjunk a konyhában, amelyek mind megfelelnek ezeknek a kívánalmaknak. Az sem hátrány, ha a tudatos táplálkozás mellett tudatos környezetbarát megközelítést is kapunk, ami egyrészt az elhasznált olaj újrahasznosításának mikéntjét szünteti meg (nincs maradványszármazékunk a sütés után), valamint a villamosenergia fogyasztás is optimális lehet.

A Sencor SFR 5320WH esetében mindkettő, feljebb említett kritérium ki lett pipálva: mivel az eszköz 100 százalékosan olaj nélkül funkcionál, nincs fáradtolaj. Ez már önmagában véve remek támpont, sőt, mosogatásnál sem kell külön stratégiai tervet létrehoznunk, hogy miként, hogyan tisztítsuk a kosarat.

Energiafelhasználás tekintetében sincs ok panaszra: az 1.4 kWh-s fogyasztás átlagosnak mondható ebben a kategóriában, hiszen nagyjából ekkora teljesítménnyel dolgoznak a hagyományos olajsütők is. Jelen esetben bőségesen elegendőnek bizonyul az 1400 Watt, mindehhez az instant felfűtés is nagyban hozzátesz: 3 perc szükséges ahhoz, hogy a Sencor SFR 5320WH üzemmeleggé váljon – ez lényeges energiamegtakarítást jelent.

Az egész felület hideg, hűvös marad a sütés procedúrája alatt, ami szintén pozitív, a könnyed használatot a teljesen kivehető sütőkosár teszi még rugalmasabbá. A kosár űrtaralma egyébként 3 liter, ez elegendő kapacitást nyújt közepes adag étel elkészítéséhez.

Összesen hat egymástól független sütési programot kapunk a Sencor SFR 5320WH használatakor: kötelező jelleggel hasábburgonya programokat (hasábburgonya elősütés, illetve házi jellegű hasábburgonya sütés), de minden további nélkül süthetünk vele hamburgerhúst (marhahús, csirkemell), csirkecombot, halféléket, de még muffint is, ha épp süteményt szeretnénk desszertként az ebéd végeztével.

60 perces időkapcsolóval rendelkezik a Sencor SFR 5320WH, így széles tartományban tudjuk állítani a sütés időtartamát. Mindemellett a sütés hőmérsékletét is tudjuk szabályozni az elkészítendő ételalapanyaghoz megfelelően, 60 és 200 fok közt.

A Sencor SFR 5320WH kezelőfelülete szimpla, LED-es kijelzővel, érintésérzékeny, viszonylag jól reagáló irányítópanelt kapott a termék. Ezáltal a felhasználás teljesen leegyszerűsítetté válik, s még azok is megtalálhatják vele számításaikat, akik nem elkötelezett és tapasztalt konyhatündérek.

Sencor SFR 5320WH specifikációk

Edény űrtartalma: 3 l

Mosogatógépben mosható: nem

Kijelző: LED

Kezelőfelület: érintésérzékeny panel

Időzítő: van

Teljesítményfelvétel: 1400 Watt

Szín: fehér

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS