Főoldal Életmód Otthon Tévét keresel a nyáresti filmezéshez, meccsnézéshez? Itt egy kitűnő ajánlat: Philips OLED806, ultravékony...

Tévét keresel a nyáresti filmezéshez, meccsnézéshez? Itt egy kitűnő ajánlat: Philips OLED806, ultravékony TV, kiváló képminőség

A már gigantikus méretűra nőtt tévék világában a Philips 48 hüvelykes OLED tévéje igazi reménysugár a szerényebb igényűek számára. A Philips 48OLED806 kiemlkedő teljesítményt ígér kezelhetőbb képernyőméret mellett.

Aki egy kisebb, régebbi tévé cseréjén gondolkodik, ne is keresgéljen tovább, megtalálta, amit szeretne. A Philips 48OLED806 a maga 62 x 107 x 28 cm-es méreteivel (beleértve a lábakat is) bármilyen otthonba remekül beleillik.

Ideális egy kisebb lakásba, kisebb méretű falfelülettel rendelkezőknek, nagyobb lakásba a hálószobába, játékkonzolhoz a gyereknek, vagy magunknak.

A csatlakozók között mindent megtalálunk, mire szükség lehet: két HDMI 2.1-es, két HDMI 2.0, három USB, optikai kimenet és egy fejhallgató-csatlakozó is található, arra az esetre, ha a Bluetooth helyett (amely szintén rendelkezik) vezetékes csatlakozást választana.

Akik kevésbé ismerik a Philips TV-ket, azok elgondolkodhatnak azon, hogy mi is a célja a hátlap szélén levő LED-csíknak. Ez a Philips híres négyoldalas Ambilight rendszere. A LED-ek színüket a képernyőn megjelenő képnek megfelelően változtatják, így hangulatosabb és filmszerűbb élményt nyújtanak. Elsőre kissé trükkösnek tűnhet, de ha kikapcsoljuk, hiányozni fog.

Az 5. generációs P5 processzor, a legújabb OLED panel és az Ambilight kombinációjának eredménye az a képminőség, amiben nagyon nehezn találhatunk hibát. Kivételes kontrasztok, ragyogó kiemelések, bámulatos részletgazdagság – mind a világos, mind a sötét jelenetekben – kiváló élesség, élénk, de természetes színek, pontos bőrszín tónus, gyors, reális mozgás követés, mindez folyamatosan a környezeti fényviszonyokhoz optimalizálva. 

Egyszóval a TV tökéletes társunk lesz, legyen szó a Netflix, Amazon vagy HBO Max legújabb néznivalóiról, vagy egy sporteseményről, nem fogunk csalódni. Lelkes sportrajongóknak külön öröm, hogy az Ambilight-on bizony különböző nemzetek zászlóit is be lehet állítani, így ha szeretnénk, a TV-nk piros-fehér-zöld is lehet a háttérvilágítás.

A Philips a Freeview Play funkcióval ellátott Android TV 10 és saját menüsor kombinációjával rendelkezik. Picit hozzá kell szoknunk és talán némi keresgélést is tapasztalhatunk az elején, de testreszabhtó a rendszer és könnyen megszokható.

Pozitívum, hogy a Philips operációs rendszere szinte teljes lefedettséget jelent az alkalmazások és szolgáltatások terén. A Netflix, a Prime Video és az itthon még kevéssé népszerű Rakuten TV, valamint a most berobbanó Disney+ is kiváló minőségben elérhető, de az HBO Max és Amazon Prime is megtalálható rajta, igaz előbbit le kell töltenünk, ahogy ezt számos más alkalmazással is megtehetjük.

A Chromecast funkcióval kedvünkre streamelhetünk telefonról, táblagépéről vagy számítógépéről közvetlenül OLED TV-jére.  Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Philips távirányítója hangvezérléssel is működik, és a Google Asszisztensnek köszönhetően egyszerűen és hatékonyan kereshetünk tartalmat és egyéb funkciókat pusztán beszéddel. 

Ha a nagy okot keresi, hogy miért pont a Philips 48 hüvelykes OLED TV-t vegye meg akkor itt van: a képteljesítménye egyszerűen a legjobb. Élesebb és kifinomultabb mint a versenytársaké. Vígan nézhetjük rajta a Trónok harca legsötétebb jeleneteit, biztosak lehetünk benne, hogy egy éjszakai csatajelenet közepén is fogjuk látni Havas John összes fekete hajszálát.

A színek tekintetében a teljesítmény egyserűen lenyűgöző. Akár 4K, akár HD felbontásban, a 806 a minden árnyalatot valósághűen ad vissza. Legyen az egy tűzpiros Ferrari, a növények zöldje a szántóföldeken, vagy egy jelenet az űrből, elképesztő részletgazdagsággal fogunk találkozni.

A TV-be épített hangrendszerben nincs semmi különösebben átütő, de a sima, hátrafelé néző, 2.1 csatornás, 50 W-os, három hangsugárzós rendszer igen tekintélyes munkát végez, különösen ebben a kis panelméretben. 

Összességében lehet, hogy a Philips 48OLED806 nem a legkönnyebben használható TV, és a hangzása sem a kiemelkedő, azonban a képteljesítmény ezen a kis méretű kijelzőn vetekszik nagyobb társaival.