Főoldal A világ Belföld Több mint kilencvenezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Több mint kilencvenezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

roszke_hataratkelo_1Csaknem 23 ezer járművel mintegy 94 ezren lépték át a határt a hétvégén Röszkénél, ahol a szabadságuk leteltével Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt szombatonként és vasárnaponként egész augusztusban torlódás alakulhat ki – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Jászai Linda elmondta, a rendőrök 143 utassal szemben intézkedtek, a határrendészek a polgárőrökkel együttműködve pedig 145 határsértőt fogtak el, köztük 23 gyermeket a három nap alatt.

A következő hétvégén is többnyire a belépő oldalon kell várakozásra számítani, a szóvivő ezért azt tanácsolja az utazóknak, hogy szükség esetén válasszák a tompai, illetve az ásotthalmi vagy a tiszaszigeti átkelőt. A két utóbbit reggel 7 és este 7 között vehetik igénybe az uniós és a szerb állampolgárok.

A szóvivő azt kérte az autósoktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a rendőrség honlapján (police.hu) vagy a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén (30/466-1021).

 

Forrás: MTI

Fotó: nrw.vtvszeged.hu