Főoldal A világ New York Tovább bővülnek az amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatok: a CIANJ delegációja Magyarországon járt

Tovább bővülnek az amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatok: a CIANJ delegációja Magyarországon járt

Az Amerikai Magyar Keresekedelmi Kamara New York-ban (American Hungarian Chamber of Commerce in New York – AmHunCham) meghívására magyarországra látogatott a The Commerce and Industry Association of New Jersey (CIANJ). A delegáltakat Anthony Russo, a CIANJ elnöke, míg az itthoniakat dr. Zsarnóczky Martin, az AmHunCham elnöke, illetve Barát Tamás, az AmHunCham tiszteletbeli elnöke képviselte.

Az összesen négy napig tartó, AmHunCham által szervezett közös rendezvényen, amely alapvetően egy tanulmányút (study tour) rendkívül változatos és különleges, egyben szórakoztató programokon vehettek részt a kamarai képviselők. Az AmHunCham kitűnően állította össze az aktivitásokat minden napra, így az első napon lebonyolított budapesti városnézés részeként az áprilisi holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja révén a delegáció holokauszt-emlékműveket koszorúzott.

A városnéző túra Budapoest belvárosának szinte minden fontosabb, kaocsolódó pontját igyekezett bemutatni az amerikai delegáció számára. Az esemény egy remek hajókirándulással zárult.

Ezt követően másnap Debrecenbe látogatott el a rendezvény, ahol a CIANJ képviselői hazai, elsősorban debreceni befektetési lehetőségekkel ismerkedhettek meg átfogó, részletes előadássorozat keretein belül.

A harmadik nap ismét Budapesten állomásozott a CIANJ küldöttsége, a Hungarian Export Agency (HEPA), valamint a Hungarian Investment Promotion Agency (HIPA) által felkínált lehetőségek kerültek terítékre a kapcsolódó prezentációk révén. Mindezek után a Parlamentbe is ellátogattak a küldöttek, itt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke fogadta a kamarák tagjait.

Az egész napos program után jól jött a csapatnak némi testi-szellemi felfrissülés, így a záróesemény egy igen érdekes és különleges sportág, a Teqball tematikájára épült; a résztvevők testközelből ismerkedhettek meg a technikai részletekkel, s nem utolsó sorban egy újabb kiváló üzleti alternatívát is biztosított a rendezvénysorozat ezen állomása.

A negyedik, egyben utolsó nap a BKIK-val közösen szervezett üzleti fórummal zárult, melyen a BKIK, az AmHunCham, az AmCham vezetői mellett természetesen a CIANJ delegációja is részt vett kerekasztal.beszélgetés keretein belül. Az eseményre minden olyan érdeklődőt szívesen vártak, akik valamilyen formában kapcsolati és partneri üzleti lehetőségek után érdeklődnek – számukra ideális teret biztosított a fórum, hiszen teljes interakciót élvezhettek, valamint B2B networking-re is lehetőség nyílt az előadás után.

Külön érdekesség, hogy a CIANJ magyaroszági látogatásán részt vett Gordon M. Johnson, New Jersey állam szenátora is, aki szintén feladatűnak tekinti az amerikai-magyar üzleti kapcsolatok elmélyítését, megszilárdítását.