Főoldal A világ Belföld Tovább terjeszkedik a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Tovább terjeszkedik a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Új üzletegységet nyitott Budapesten, a Váci úton a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Az áruház több mint félezer négyzetméter eladótérrel rendelkezik, 317 millió forint beruházás keretében valósult meg, s 22 munkahelyet teremtett. A SPAR idén a franchise hálózatának bővítésére és saját üzemeltetésű üzleteinek felújítására koncentrál.

spar_vaci_ut

500 négyzetméteres eladótérrel rendelkező, korszerű üzletegységet nyitott a fővárosban, a Váci út 34. szám alatt a SPAR Magyarország. Ez az osztrák családi tulajdonban lévő áruházlánc 387. saját üzlete Magyarországon. A beruházás közel 2 hónap alatt valósult meg és 317 millió forint befektetetéssel járt. A helyszín kiválasztását és a vásárlóknak kínált termékportfólió összeállítását piaci elemezés előzte meg, amely szerint a XIII. kerület, s az új üzlet közvetlen közelében élők kellő vásárlóerővel rendelkeznek és igénylik a SPAR minőségi, gazdag választékát. A jelenlegi jogszabályok szerint ez az üzletegység sem lehet nyitva vasárnap, így hétfőtől szombatig 7.00-22.00 óra között tart majd nyitva. Az áruház 22 embernek ad munkát és a vásárlókat május 28-tól fogadja.

spar_vaci_ut_2

Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója a megnyitó ünnepségen elmondta: a vállalat az elmúlt 24 évben mintegy 1 milliárd eurót fektetett be a magyar piacon, ebből csaknem 55 millió eurót 2014-ben, és ezzel mintegy 800 új munkahelyet is teremtett. Hozzátette: 2015-ben, ha nem is ilyen léptékben, de továbbra is az expanzió és a bővülés a cél, annak ellenére, hogy a külső gazdasági körülmények megváltoztak Magyarországon, s például a vasárnapi zárva tartásnak köszönhetően átalakulnak a vásárlási szokások.

A Váci úti áruháznyitásnak köszönhetően a SPAR összesen 393 ezer négyzetméteren szolgálja ki a vásárlókat. Az üzletegységben – a legszélesebb fogyasztói igényeknek megfelelően – hangsúlyos szerepet kapnak a kedvező árú SPAR sajátmárkás cikkek és a megszokott, kiváló márkatermékek is. A csemegepultban elérhetőek a cégcsoport saját húsüzeméből származó, ellenőrzött minőségű REGNUM hentesáruk és húskészítmények és széles a választéka a helyben sütött friss pékáruknak, a zöldség-gyümölcsnek és a hidegkonyhai készítményeknek is.