Főoldal Szabadidő Programok, események Tutanhamon Rejtélye és Kincsei kiállítás – kedvcsináló

Tutanhamon Rejtélye és Kincsei kiállítás – kedvcsináló

Mindig is kiemelt érdeklődéssel viseltettünk az ókori egyiptomi kultúra iránt, ezért remek dolog, ha e témához kapcsolódó aktivitásra kerül sor. Magyaroszágra látogatott a Tutanhamon Rejtélye és Kincsei kiállítás, s mi körbejártuk a budapesti Komplex Event-ben megrendezett tárlatot.

Nem szeretnénk spoilerezni, sem lelőni a főbb attrakciókat, ezért néhány mondatban vázoljuk a Tutanhamon Rejtélye és Kincsei elnevezésű tárlatot. Elsőként, elébe menve a dolgoknak: ténylegesen lenyűgöző.

Tudni kell, hogy a kiállításon az eredeti relikviák 1:1 arányú reprodukcióit láthatja a könzönség, azonban ez semmit nem von le a mondanivaló értékéből. Korábban, jó pár éve volt hasonló történés (akkor még WAM Design-nak hívták, de a helyszín ugyanitt volt), de akkor azért közelről vizsgálva a kiállítási tárgyakat bizony nem egy esetben érezhetően hagyott kívánnivalót maga után a minőség.

Mostanra ennek nyoma sincs, minden, mint az eredeti, igazi. Kimondottan ügyeltek a kivitelezők arra, hogy minden apró részlet a legnagyobb rendben s a helyén legyen, nem beszélve a kitűnő, korhű hangulatról, amelyet az egész kiállítás ont magából.

A Tutanhamon Rejtélye és Kincsei felépítése remek, az egész event struktúrája kidolgozott és átgondolt, fókuszban a látogatóval. A tárlatvezetés fülhallgatóval lett megoldva, a helyszínekhez kódok tartoznak, melyek beütésével azonnal belecsöppenhetünk a téma kibogozásába. Érdemes strukturálisan végigjárni a kiállítás összes mezsgyéjét, pontról pontra.

2020. március 1-éig várja az érdeklődőket a Tutanhamon Rejtélye és Kincsei kiállítás – az ünnepi időszakban viszont módosított/korlátozott nyitvartásra kell számítani.

Minden kapcsolódó ingó a Tutanhamon Rejtélye és Kincsei kiállítás hivatalos weboldalán, IDE kattintva.