Főoldal Szabadidő Programok, események The Fans Strike-Back Csillagok háborúja kiállítás – kedvcsináló

The Fans Strike-Back Csillagok háborúja kiállítás – kedvcsináló

Nem kell fannek lenni ahhoz, hogy élvezetes legyen a The Fans Strike-Back Csillagok háborúja kiállítás. Vagy mégis? Megnéztük.

Nyilván kell némi elhívatottság a Star Wars irányába, hogy élvezzük a Bálnában megtekinthető tárlatot. Legalább annyi elhívatottság, amennyi azokban a rajongókban gyűlt össze világszerte, akiknek magát a The Fans Strike-Back kiállítást köszönhetjük.

Ugyanis a The Fans Strike-Back nemzetközi rajongók által életre keltett egyveleg, olyasmi, amihez mindenki hozzáadott egy keveset. Nem is keveset, rengeteget: a kiállítás számos ritkaságot, érdekességet rejt, olyan dolgokat, amelyektől csorgathatjuk őszintén a nyálunkat, mi Star Wars-hívők.

Kis remény azért akad arra, hogy egyszer majd mi is beszerezzük ezeket a relikviákat. Ugyanis túlnyomórészt olyan commercial termékről szól a The Fans Strike-Back, amely anno beszerezhető volt kereskedelmi forgalomban, most maximum az ebayen kutatkodva találunk hasonlókat. Egészen elképesztő diorámák, karakterek, helyszínek kelnek életre a vitrinek mögött, karnyújtásnyira.

Az egészben az a legjobb, hogy az embernagyságú (tehát nem a klasszikus Star Wars vagy Jedi figurák) mind 1:1 méretaránnyal bírnak. Például C-3PO és R2-D2 óriási (átvitt értelemben), ahogy állnak egymás mellett, közvetlen a bejáratnál (C-3PO életnagyságú fejrésze külön “mellszoborként” is megtekinthető beljebb haladva).

Chewbakka nagyon magas, de tényleg, viszont plasztikból van, ami illúzióromboló. Tovébbhaladva lesz szőrös verzió is, az egy fokkal élethűbb. Bár ez relatív, mert nagyon nincs mihez viszonyítanunk, maximum a filmben, vagy netán LA-ben az Universal-ban látottakhoz.

Nem vagyunk különösebben nagy rajongói az újkori Star Wars filmeknek, ezért számunkra a leginkább értékelhető része a The Fans Strike-Back kiállításnak az Episode 4, 5, illetve 6-hoz kapcsolódó scene-ek.

Nyilván ezzel sokan lesznek így, leginkább az idősebb generáció fog legyeskedni a New Hope, vagy a birodalmi témára összpontosító részeken. Viszont meg kell jegyeznünk: a Csillagromboló parancsnoki hídja nagyon betalált.

A The Fans Strike-Back Csillagok háborúja kiállításról minden fontosabb infó IDE kattintva tekinthető meg.