Főoldal Kultúra Zene Új dallal és albummal ünnepel a 20 éves Placebo

Új dallal és albummal ünnepel a 20 éves Placebo

Különleges módon ünnepli első lemezük 20. évfordulóját a Placebo zenekar: egy válogatás lemezt, valamint egy vadonatúj EP-t is megjelentetnek október 7-én!

A válogatást A Place For Us To Dream címre keresztelték, és a banda lenyűgöző karrierjének legfontosabb dalait tartalmazza majd, többek között a Bruise Pristine, Come Home, Teenage Angst, Nancy Boy, Every You Every Me, Pure Morning, The Bitter End, Meds, For What It’s Worth vagy a Too Many Friends is megtalálható lesz az albumon.

placebo-1Az új EP a LIfe’s What You Make It címet viseli és 8 dalt tartalmaz majd, amelyeket az az Adam Noble felügyelete mellett rögzítettek, aki a Red Hot Chili Peppers mellett a U2-val, a Muse-zal és Robbie Williams-szel is dolgozott már együtt.

Jesus’ Son címmel pedig megjelent vadonatúj kislemezük, amely természetesen digitális formában is azonnal elérhető lett az egész világon.

A Placebo története 1996-ban indult, amikor debütáló albumukkal berobbantak az angol zenei életbe az aktuális britpop ellentéteként, bandák tucatjait ösztönözve arra, hogy merjenek eltérni a fősodortól és végigvinni a saját stílusukat. Azóta csak Angliában több mint 12 millió albumot adtak el, az egész világon ismertté vált a nevük, több mint 30 országban értek el platina státuszt lemezeikkel,  és tucatnyi nemzetközi díjat zsebeltek be, többek között az MTV Award-ot, mint a Legjobb Alternatív Banda.

Október közepén indul jubileumi turnéjuk Dániában, nálunk november 11-én lesznek láthatóak a BudapestAréna színpadán.

TIPP: jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.