Főoldal Kultúra Zene Új lemezzel ünnepel a húsz éves Hooligans

Új lemezzel ünnepel a húsz éves Hooligans

Idén ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját a Hooligans, amelynek tiszteletére a napokban jelent meg a zenekar legújabb lemeze. Az Igaz történet című albumot a közös munka és a tagok közötti több évtizedes barátság ihlette.  Kiss Endi, a zenekar dobosa csütörtök este a Sláger Híradóban mesél az új dalokról, az eltelt húsz évről és azt is elárulja, hogy mit tervez a lányaival a nyáron.

Jubileumot ünnepel a Hooligans, hazánk népszerű rock zenekara. Ennek alkalmából egy új album is született: a napokban jelent meg az Igaz történet című lemez. Az új dalokat a közös munka és a rengeteg élmény ihlette, de a vallomások mellett megmaradt a jellegzetes pörgős, néhol balladai Hooligans hangzás.

Hooligans

„A Hooliganst nem csak a közös munka, hanem a negyven évre visszanyúló személyes kapcsolat is összetartja. Csipával és Tóth Tibivel a barátságunk még az óvodában kezdődött és azóta is töretlen. Szerencsről költöztünk Budapestre 1992-ben: a karrierünk a Dance nevű együttesben kezdődött” – nosztalgiázott Endi a Sláger TV-ben, aki azt is hozzátette, hogy a legújabb albumot egy, a zenekar történetéről szóló könyv is követ majd.

KissEndi_fotokredit-intsagram

fotó: Instagram

A kerek évfordulót a zenekar egy hetven állomásból álló turnéval is ünnepli – nyáron az ország szinte minden szegletébe ellátogatnak majd. Mindeközben a dobosnak családapaként is helyt kell állnia, ugyanis kislányai már alig várják, hogy a szünetben együtt strandoljanak. „Nyáron sem kell sokat nélkülözniük a lányoknak, mivel már jó előre elterveztem a programokat. Minden évben igyekszem velük minél több helyre elmenni és ez idén sincs másképp. Egy különleges meglepetés nyaralást is tartogatok számukra: olyan helyre viszem őket, ahol találkozhatnak majd delfinekkel is. A lányok imádják ezeket az állatokat, csakúgy, mint a vizet, és a strandolást” – árulta el Endi. Hozzátette, hogy a lányai már megszokták pörgős életvitelét is, ezért akkor sem haragszanak rá, ha a koncertezés és a próbák miatt nélkülözniük kell őt.