Főoldal A világ Belföld Újabb, 600 férőhelyes parkolót vehettek birtokba az autósok a repülőtéren

Újabb, 600 férőhelyes parkolót vehettek birtokba az autósok a repülőtéren

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén új, Holiday Lite elnevezésű parkoló épült,  ami elsősorban pénztárcabarát parkolási lehetőséget kínál közvetlenül a repülőtéren, mindössze néhány száz méterre a terminálépülettől. Idén összesen 1000 férőhellyel bővültek a repülőtéri parkolók, ebből a legújabb 600 parkolóhelyet a Holiday Lite megnyitásával adta át a forgalomnak a Budapest Airport.

A Holiday Lite burkolata tömörített murva – kivéve az aszfaltozott gyalogos járdákat és a mozgássérült parkolóhelyeket. Az új parkoló is rendelkezik minden szükséges szolgáltatással, így fizetőautomata és poggyászkocsi-kiadó is található itt. Az utasok a legolcsóbb parkolót választva 10-12 perc sétával érik el a terminált. Árazása igen kedvező: online foglalással akár 6 500 forintért is lehet 8 napig itt parkolni. Mindez ideális választást jelent, ha hosszabb utazások alatt valaki olcsón szeretné biztonságos helyen tudni az autóját. A Budapest Airport valamennyi parkolója ugyanis kamerákkal, rendszám-felismeréssel és extra biztosítással védett terület.

budapest_airport_ihohu

A Holiday Lite megnyitásával változik a hagyományos Holiday parkoló belépési rendszere. A korábban már megszokott, Holiday Parkolóhoz vezető sorompók megmaradnak, a Holiday Parkolóhoz azonban újabb sorompón áthajtva lehet eljutni a bejáratnál kiadott parkolókártya használatával, a Holiday Lite parkolóhoz vezető úton keresztül.

A Budapest Airport parkolóinak kihasználtsága az online parkoló foglalási rendszer és az ezzel járó kedvezmények bevezetése óta dinamikus növekedésnek indult, ezért is vált szükségessé a parkolók további bővítése. Az új Holiday Lite idén a harmadik lépcső az autós férőhelyek bővítésében, miután a Holiday és Holiday Plus területét is sikerült kibővíteni. Az összesen több mint 600 millió Forintos beruházás keretében pedig nem csak a férőhelyek száma nőtt. Sok más újítás mellett fedett gyalogos járdák is épültek a parkolóktól egészen a terminálokig, több helyen elérhető a poggyászkocsi-kiadó és a fizetőautomaták száma is nőtt.

„A terveknek megfelelően még az idei nyári szezonban átadtuk a legújabb parkolónkat, amivel teljessé vált a paletta a repülőtéri parkoló választékban. Mostantól a felsővezető üzletembertől a hátizsákos turistáig mindenki megtalálhatja a pénztárcájának legfelelőbb parkolót a repülőtéren.” – mondta Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér kereskedelmi szolgáltatások vezetője.