Főoldal Életmód Jacques Lemans LP-111 – elegancia és igényesség egyben

[TESZT] Jacques Lemans LP-111 – elegancia és igényesség egyben

Idehaza viszonylag új brandnek számít, mégis sikeresnek jellemezhető: illusztris, prémium minőséget előtérbe helyező óra-portfólióból választottuk ki a Jacques Lemans LP-111 modellt.

jacques-lemans-lp-111-teszt-napimagazin-4

Máris megjegyeznénk, hogy a Jacques Lemans LP-111 igazán sokrétű, globális modellként van jelen a piacon, legalábbis ami a felhasználói célcsoportot illeti. 14 féle variánsban létezik, a típusjelzés után ABC-sorrendben jönnek a különféle megközelítések. És ami a legjobb, hogy teljes mértékben uniszex  a történet, ugyanis a Jacques Lemans LP-111 női és férfi verzióban is beszerezhető.

Mindezt úgy, hogy az óra modellek közt semmi eltérés nincsen, legalábbis, ha a méretezést, kialakítást vesszük figyelembe. Alapvetően a színkombinációkkal (csuklószíj, számlap) játszik a gyártó, meglehetősen sokoldalú jelleget kialakítva.

Tesztalanyunk pontosan Jacques Lemans LP-111I névre hallgatott. Jól látszik a fotók alapján is, hogy a manapság egyre népszerűbb rosegold színkombinációt hordozza, ezáltal kifejezetten kedvelt a hölgyek körében, annak ellenére, hogy a méretezés nem mondható túl aprónak: 42 milliméteres a számlap átmérője. Ebből adódóan a súly sem csekély, viszont – ahogy írtuk is az imént: mindent kárpótol a küllem.

jacques-lemans-lp-111-teszt-napimagazin-2

A Jacques Lemans LP-111 számlapja enyhén bordázott kerettel lett körülvéve, ez jelen esetben arany színű, de rögvest látunk arányos átmeneteket az ezüstös árnyalat felé is. Ez mind a csuklószíjon (jelen esetben fém), mind pedig a számlap tónusán is jól kitűnik – ez utóbbiak mind az ezüstszürke jelleget képviselik.

Klasszikus elrendezést kaptak a kezelőgombok, jobb oldalra, középre került a mutatók beállításához használatos, egyben legtestesebb darab, míg alá, és fölé jön a kettő kisebb (dátum, stopper, és a többi) egyéb funkciók életre bírásához.

jacques-lemans-lp-111-teszt-napimagazin-8

Zsinórírott szignóval köszön vissza a Jacques Lemans LP-111 maga a márkajelzés, igaz, ez a La Passion felirat alapvetően, alatta a tradicionális külsejű kis- és nagymutató párosa, V alakban körbevéve a másodpercmutatókkal, illetve a stopper integrált óralapjával. Mindezek alá jobb részre került a dátum analóg kijelzője, ez csak napot mutat, hónapot nyilván nem, úgyhogy figyelnünk kell minden alkalommal, hogy 30, 31, vagy netán 28, 29 napos-e az adott időszak. A tálalás további része a számlap skálázottsága, 5 perces periódusokra lett felosztva a terület – ezek aranyszínt kaptak; de természetesen a szimpla másodpercek is be lettek rovátkázva.

jacques-lemans-lp-111-teszt-napimagazin-3

Rozsdamentes acél tokozást kapott a Jacques Lemans LP-111, mindez érvényes magára az óraházra, illetve a csuklószíjra is. A szíj mérete házilag nem állítható, a szemeket kizárólag szakemberrel lehet kiszedetni, vagy netán hozzátoldani a meglévő nagysághoz. A szíj csatja strapabíró, stabil és tartós, nem fedeztünk fel használat során egyszer sem kilazulást, kikapcsolódást.

A mérsékelten vízálló (3 méter mélységig mértünk, de a gyártó szerint bír jóval többet is) Jacques Lemans LP-111 üvegfelülete karc- és ütésálló ásványi kristály alapokon került kialakításra, valóban ellenálló, stressztűrő megoldásokkal. Komolyabb megmérettetésnek e téren nem vetettük alá az órát, de az bizonyos, hogy hosszú távon helyt áll e téren is, sok örömet okozva a felhasználónak. Helytálló tehát a La Passion elnevezés: igazi szenvedéllyé válhat nemtől és kortól függetlenül.

jacques-lemans-lp-111-teszt-napimagazin-7

Jacques Lemans LP-111 specifikációk

Márkanév: Jacques Lemans

Modell: La Passion LP-111

Verzió: LP-111I

Modellév: 2011-től

Kialakítás: hagyományos

Óralap üvegezése: ásványi

Kijelző típusa: analóg

Szíj: rozsdamentes acél

Ház: rozsdamentes acél

Számlap átmérő: 42 milliméter

Ház vékonyság: 14 milliméter

Szíj szín: rosegold

Számlap szín: szürke

Naptár: van, dátum (nap)

Még több fotó: Napimagazin.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
95 %
Kialakítás
94 %
Kezelhetőség, funkciók
90 %
Minőség
94 %
Ár-érték arány
92 %
Előző cikkÁszok fesztiválja a Kis-Duna partján
Következő cikkÚjabb, 600 férőhelyes parkolót vehettek birtokba az autósok a repülőtéren
teszt-jacques-lemans-lp-111-elegancia-es-igenyesseg-egybenRemek karóra a Jacques Lemans LP-111, főként, hogy mindkét nem számára remek alternatívát jelent. Mi a rosegold, kifejezetten női ízlésnek imponáló modellt tettük próbára.