Főoldal Kultúra Zene Vadonatúj stúdióalbummal jelentkezik a Kelemen Kabátban

Vadonatúj stúdióalbummal jelentkezik a Kelemen Kabátban

Itt az új, Szívdöglesztő Kelemen Kabátban! Az új anyag igazából félúton van az EP és a nagylemez között, hiszen 6 dalt tartalmaz, melyből a Legelőt és a Köszönöm szépent már ismerik a zenekar követői.

„Nem az volt a szándékunk, hogy minél több dalt rázsúfoljunk az új anyagra, inkább azokat az ötleteket akartuk kidolgozni, amiket igazán erősnek éreztünk” – mondja Szerecsenkirály a lemezről. – „Manapság amúgy is egyre ritkábban hallgatnak végig az emberek egy teljes albumot, és mi nem akartunk töltelékdalokat.”

Kelemenkabatban-Szivdogleszto

A dalok írásánál egy másik elv is vezérelte a csapatot, mégpedig az, hogy megmutassák egy új oldalukat is, ne csak a megszokott vicces-poénos Kelemen Kabátbant kapja vissza a hallgató.

„Egy kicsit most levetkőztük a humoros oldalunkat, komolyodtunk arculatban és szövegekben is. Ezáltal egy igazán érzékeny lemez született, eddigi pályánk során a legőszintébb” – fejti ki a frontember.

A Szívdöglesztő szöveges videója: https://youtu.be/YKCATtzPW1w

Persze, ez az újítás valahol természetes is, hiszen 2 szembetűnő változás zajlott le Kelemenékkel a megalakulás óta: egyrészt nagyszerű zenészeket maguk köré gyűjtve igazi élő zenekar lettek, másrészt nyilván ők sem tudnak elfutni az idő elől.

„Őszül a halántékunk, ha megnézitek, érettebbek lettünk, most ebbe az irányba megy az életünk is, hogy komolyodunk. Csak ezt a zenében lassabban lehet átvinni. Arra törekszünk, hogy minél jobb dalokat írjunk, nem arra, hogy minél viccesebbek legyünk. És szeretnénk azt is megmutatni, hogy milyen jó zenészek vesznek minket körül, illetve, hogy mennyire odafigyelünk a profi hangzásra is.”

A Szívdöglesztő című lemezt egy dupla lemezbemutató koncerten avatja fel élőben a csapat, 2015. december 5-én és 6-án az Akvárium Klubban.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1643974995844452/

A Szívdöglesztő megvásárolható digitálisan az alábbi linkeken:

Deezer: http://www.deezer.com/album/11580916

Spotify: https://open.spotify.com/album/0FJpR3wWpyUpW1k4KlSQzg

iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/szivdogleszto-ep/id1055354625?l=hu

Googleplay: http://bit.ly/1l9fiBi

Dalok.hu: https://www.dalok.hu/lemez/id/6381

Korlatlanzene.hu: http://www.korlatlanzene.hu/artist/?b234947_Szivdogleszto