Főoldal Életmód Gasztronómia Változatos kávékoktélok a nap bármely pillanatára

Változatos kávékoktélok a nap bármely pillanatára

A korábbi különlegességek sikere után, a Nespresso szakértői újabb egyedi kávékoktélokat alkottak meg, hogy a kávézás élményét augusztusban is még hangulatosabbá tegyék.

A három italban – egy klasszikus koktélban, egy tojáshabos long drinkben és egy ínycsiklandó frappéban – közös, hogy akár a meleg késő nyári napokon, akár borongósabb időben is felpezsdítik az érzékeket és frissítően hatnak a fogyasztóikra. Az intenzíven krémes Arpeggio, a gyümölcsös Rosabaya de Colombia és a karakteres hosszúkávé, az Envivo Lungo az amaréna meggy, a gránátalma és a dió ízeivel válnak még teljesebbé.

Az italok különlegessége továbbá, hogy egy valódi közösségi kezdeményezésként a névadást a Nespresso hazai Facebook rajongóira bízta, így egyedi módon magyar nevekkel születhetett meg végül a Bíbor Alkony, a Trópusi Fuvallat és a Hűvös Homokvihar.

A három koktélrecept otthoni elkészítését megkönnyítendő, az instrukciókat most rövid videókon is követhetik a lelkes házi-baristák.

 

Bíbor Alkony

 

Hozzávalók:

  • 40 ml amaréna szirup
  • 100 ml tonic
  • 1 Arpeggio vagy Arpeggio Decaffeinato kávékapszula
  • tört jég
  • koktélcseresznye

Eszközök:

  • shaker
  • Y-pohár

Elkészítés:

  • Töltsön amaréna szirupot a pohárba, adjon hozzá tört jeget, majd öntse rá a tonicot.
  • A shakerbe főzzön le egy espresso-t az Arpeggio vagy Arpeggio Decaffeinato kávékapszulából, majd hűtse le pár jégkockával.
  • A shaker tartalmát óvatosan öntse a pohárba.
  • Díszítse koktélcseresznyével.

 

Trópusi fuvallat

 

Hozzávalók:

  • 1 kiskanál barnacukor
  • 1 Rosabaya de Colombia kávékapszula
  • fél darab lime leve
  • 150 ml guava juice
  • 20 ml tejszín
  • 3 tojásfehérje
  • 50 ml grenadine szirup
  • jégkocka

Eszközök:

  • pohár
  • shaker
  • habszifon
  • 2 db habpatron

Elkészítés:

  • A shakerbe főzzön le egy espresso-t Rosabaya de Colombia kávékapszulából, majd adjon hozzá a barnacukrot, és keverje össze.
  • Tegyen 3-4 jégkockát a shakerbe, öntse rá a guava juice-t, a lime levét és a tejszínt; majd rázza össze a hozzávalókat.
  • Tegyen törtjeget a pohárba, majd öntse rá a shaker tartalmát.
  • A tojásfehérjéket öntse a habszifonba, és adja hozzá a grenadine szirupot, majd habpatronnal habosítsa.
  • Adagolja a habot az ital tetejére.
  • Díszítse limehéjjal.

 

 Hűvös homokvihar

 

Hozzávalók:

  • 1 gombóc diófagylalt
  • 1 Envivo Lungo kávékapszula
  • 20 ml tejszín
  • 40 ml chai szirup
  • 30 ml tej
  • tört jég
  • dió

Eszközök:

  • Pure receptes pohár
  • Aeroccino tejhabosító
  • shaker

Elkészítés

  • Tegyen pár szem jégkockát, tejszínt, chai szirupot és 1 gombóc diófagylaltot a shakerbe, majd főzzön rá egy Envivo Lungo kávékapszulát, majd alaposan rázza össze.
  • Készítsen hideg tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval.
  • A Pure receptes pohárba tegyen jeget, majd töltse rá a shaker tartalmát, végül a hideg tejhabot.
  • Dióreszelékkel díszítse.