Főoldal Szabadidő Programok, események Veteránautó-felvonulással ünnepel az Opel

Veteránautó-felvonulással ünnepel az Opel

Veterán Opelek vonulnak fel pénteken Budapest belvárosában, a 27 autóból álló menettel indul el az Opel rendezvénysorozata, amellyel a cég 25 éves magyarországi jelenlétét ünneplik meg.

opel_csaladi_nap_2013_006

Az autógyár múltját megidéző felvonulás délután fél egykor indul a Várkert bazártól, és a Lánchídon át halad a Hősök terére. Az élen egy ikonikus magyar autó, az első Opel Astra halad majd, amely 1992 márciusában gördült le a szerelőszalagról Szentgotthárdon, a járművet a Közlekedés Múzeum adta kölcsön az alkalomra. A menet második tagja már igazi matuzsálem lesz: egy 105 éves Opel Torpedo, amely még 2011-ben is a „saját lábán”,  ezer kilométert megtéve gurult a németországi Rüsselsheimbe, ahol száz évvel azelőtt legyártották. A Torpedo mögött 25 veterán Opel vonul, amelyek együttes életkora 1328 év.

Az ünnepség szombaton folytatódik a Hungaroringen, a hagyományos Opel családi nap keretében. A látogatók a veterán autók mellett megismerhetik a 2016-os év autóját, az új Astrát, valamint az Opel jövőjét megtestesítő GT koncepcióautót is. A tulajdonosi parkolóban a márkatalálkozó lesz, ahol szakértő zsűri választja ki a legszebb járműveket, amelyek felvonulnak majd a Hungaroring aszfaltján.

A családi napon a Nagy Duett legnagyobb sztárjai, az Intim Torna Illegál, a Random Trip és a Tankcsapda gondoskodnak a hangulatról. A kicsiket pedig az Alma Együttes és a Kismenők feltörekvő fiataljai szórakoztatják.

 

Előző cikkMegfejtették a zsiráf hosszú nyakának és szédületes sprintjeinek genetikai titkát
Következő cikkMár feliratosan is megtekinthető a Thor Bjornson-féle Sodastream reklám