Főoldal Otthon Vidéki ház felújítás-projekt Vidéki ház felújítás-projekt: első körben jöhetnek a nyílászárók!

Vidéki ház felújítás-projekt: első körben jöhetnek a nyílászárók!

Mint ahogyan lelkes olvasóink tudhatják, testvérportáéjainkon – mint például az Autóaddikton – folyamatos projekteket futtatunk különféle témákban. Van a tarsolyunkban Mercedes youngtimer, vagy akár modellezés is. Most pedig lebonyolítunk az elkövetkezendő hónapokban egy instant házfelújítást, melyben egyik kiemelt partnerünk a Larata Design Kft. Ajtó-Ablak Online (https://www.onlineajto.hu).

Vidéken, távol a főváros zajától található ez a hangulatos ház, amely alapvetően arra vár már jó ideje, hogy egy kicsit megújulhasson. Nem túl súlyos a helyzet, ugyanis szerkezetileg és az állagát tekintve rebndben van, masszívabb beavatkozást nem igényel, ugyanakkor számos dolgot ildomos már cserélni ahhoz, hogy újra élhetővé váljon, s a komfort- valamint minőségérzet újból meglegyen.

Első lépésként egyértelmű volt, hogy a nyílászárók szorulnak cserére. Régi, fakeretes ablakok, valamint kissé megvetemedett, szintén fa alapanyagú bejárati ajtó leledzik egyelőre a házban, ezért némi keresgélés és egyeztetés után máris megtaláltuk a számunkta ideális, és kifejezetten rugalmas partnert, a Larata Design Kft. Ajtó-Ablak Online (https://www.onlineajto.hu)-t: vállalták, hogy a lehető legjobb minőségű nyílászárókat biztosítják vidékio ház felújítás-projektünkhöz.

Különösebb kitétel egyébként nem volt, hiszen a házba teljesen kommersz méretezésű, nothing special ablakok illetve ajtó kellettek. Nyilván kikértük a Larata Design Kft. Ajtó-Ablak Online (https://www.onlineajto.hu) véleményét is, majd megszületett a döntés: összesen három darab utcafronti, rétegezett üvegű, hagyományos módon, illetve bukóként is nyíló ablak került beszerzésre.

Ablakok tekintetében tehát a 100×30 cm-es bukó-nyíló ablakot választottuk, amely 980×1200 mm gyártási méretben, 70 mm-es beépítési mélységben kerül majd beépítésre. Az 5-kamrás szigetelési megoldás (4-16-4 Low-e K=1,1 W/m2 hőszigetelt, argon gázzal) révén rendkívül kedvező hatékonyságot biztosít.

Mivel alapvetően a bejárati ajtó cseréje az elsődleges, ezért szintén egy remek megoldást kerestünk ebben a témakörben is. A választásunk végül az ARIAS V GOLD virág műanyag bejárati ajtóra esett, mivel azon túl, hogy kiváló biztonságot nyújt tokban és szárnyban elhelyezett acél merevítésével és 5 ponton záródó kilincs működtetésű zárszerkezetével, hőszigetelt, hőhídmentes, 20 mm magas, alumínium küszöbbel, üvegszerkezete 4-12-4 csincsilla üveggel, 24 mm hőpanel és 1,5 mm vastagsággal rendelkezik egyebek mellett. Az ajtó 70 mm beépítési mélységű 5 légkamrás tokprofilja ((hőszigetelési értéke: K=1,7 W/m2) profilrendszer) szintén figyelemre méltó.

Annak rendje s módja szerint a megrendelt termékek időben érkeztek a kiszállítási címre, és külön szeretnénk kiemelni a szállítás kitűnő minőségét, pontosságát. A Larata Design Kft. Ajtó-Ablak Online (https://www.onlineajto.hu) kollégája rendkívül készségesen elmondott és vázolt mindent, ami lényeges, és a beépítésre, valamint a későbbi gyakorlati használatra vonatkozóan is számos hasznos tanácsot adott.

A felújítás a nyílászárók beszerelésével fog kezdődni, pár héten belül, amint az időjárás is kegyesebb lesz majd e feladatok elvégzéséhez.